Hlavní obsah

Otec Sereny Williamsové se kvůli embolii bál o dceřin život

Otec americké tenistky Sereny Williamsové přiznal, že když jeho dcera musela v březnu do nemocnice kvůli plicní embolii na operaci, měl strach o její život. Devětadvacetiletá třináctinásobná grandslamová vítězka naopak uvedla, že navzdory vážným zdravotním potížím byla nečekaně klidná.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Serena Williamsová.

Článek

"Myslel jsem, že umře," citovala Richarda Williamse agentura Reuters. "Ani nevím, jak to mohla přežít," zavzpomínal devětašedesátiletý Američan na březen, kdy lékaři u jeho dcery objevili krevní sraženinu při kontrole zraněné nohy. Tu si Serena Williamsová poranila po loňském Wimbledonu a poté kvůli zdravotním potížím skoro rok nehrála.

Zatímco její otec se obával nejhoršího, bývalá světová jednička prý byla nečekaně klidná. "Nechtěla jsem vystrašit rodiče a rodinu," řekla Williamsová na tiskové konferenci po sobotním vítězství 6:1, 7:6 nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou ve třetím kole US Open.

"Byla jsem opravdu velmi klidná a v pohodě. Myslím, že tak klidná jsem nikdy v životě ještě nebyla. Snažila jsem se být silná za všechny ostatní," uvedla vítězka posledního grandslamu sezóny z let 1999, 2002 a 2008.

Zdravotní potíže měla také její starší Sestra Venus, u které lékaři navíc nyní objevili autoimunitní onemocnění. Jednatřicetiletá tenistka kvůli němu odstoupila z US Open. "Už je jí líp. Musí to brát den po dni a už je veselejší," řekla Serena Williamsová, která díky problémům získala nový pohled na život.

"Tenis je skvělý, vítězství také. Ale začala jsem se na všechno dívat jinak," uvedla Serena. "Víte, že miluju tenis i boj na kurtu. Ale došlo mi, že by to mohlo být všechno mnohem horší a nejcennější je lidský život," prohlásila.

Reklama