Hlavní obsah

Tenista Štěpánek má v rameni zánět a v účast v Davis Cupu doufá

PRAHA

Zraněný tenista Radek Štěpánek podstupuje intenzivní léčbu zraněného ramena z US Open a doufá, že bude fit, aby mohl příští týden posílit český daviscupový tým v baráži proti Rumunsku. Pětadvacátého hráče světa má v péči v motolské nemocnici fyzioterapeut Pavel Kolář a koncem týdne se rozhodne, zda bude moci odletět do Bukurešti, kde se bude na antuce hrát od 16. do 18. září.

Foto: ČTK/AP

Radek Štěpánek v péči lékařů na US Open.

Článek

Štěpánek si rameno zranil na US Open, kde musel vzdát zápas druhého kola s Argentincem Juanem Monakem. "Mám pocit, že se rameno lepší, i když to se těžko posuzuje, když nehraju. Ale dělám první poslední, abych se dal dohromady," řekl letošní vítěz turnaje ve Washingtonu serveru iDnes a věřil v účast v týmu. "Doufám v to."

Dvaatřicetiletý tenista už vynechal kvůli chřipce první kolo Davis Cupu s Kazachstánem, které Češi v Ostravě prohráli, což je odsoudilo do boje o záchranu proti Rumunsku.

Pravděpodobně o víkendu by se měl Štěpánek rozhodnout, zda bude mezi kvartetem kapitána Jaroslava Navrátila. Udělá tak po poradě s Kolářem. "Zná mě a jeho úsudku budu stoprocentně důvěřovat," konstatoval Štěpánek.

Z ramena do té doby musí 'vyhnat' zánět, který odhalilo vyšetření. Proto je od neděle každý den v nemocnici. "Chodím na rázové vlny, mám za sebou sonografické vyšetření a navíc pracujeme s ramenem manuálně. Byť mám klidový režim, je důležité pracovat se svaly v okolí zánětu, aby příliš nezatuhly," popsal Štěpánek procedury.

Vedle Štěpánka je zraněný i Tomáš Berdych. I toho zradilo na americké túře rameno a vyšetření by měl podstoupit ve středu. "S Tomášem nás zranění postihlo ve stejnou dobu a doufám, že se oba včas i dáme dohromady," dodal Štěpánek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články