Hlavní obsah

Na US Open skončila i poslední česká tenistka Peschkeová

NEW YORK

Česká tenistka Květa Peschkeová si na US Open v semifinále čtyřhry nezahraje. Spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou prohrála ve čtvrtfinále s ruskou dvojicí Maria Kirilenková, Naďa Petrovová 2:6 a 3:6. Z turnaje tak vypadla poslední česká hráčka.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Květa Peschkeová.

Článek

Souboj o postup do semifinále před Peschkeovou nezvládly vítězky debla z Roland Garros Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou a Iveta Benešová s Barborou Záhlavovou-Strýcovou.

Hradecká navíc ve čtvrtek v New Yorku neuspěla ani v semifinále smíšené čtyřhry. Spolu s krajanem Františkem Čermákem prohrála s argentinskou dvojicí Gisele Dulková, Eduardo Schwanku dvakrát 4:6.

Djokovičovi vzdal krajan

Do semifinále mužské dvouhry naopak postoupil první hráč světa Srb Novak Djokovič, kterému ve čtvrtfinále za stavu 7:6, 6:7, 6:0 a 3:0 vzdal krajan Janko Tipsarevič. "Poprvé v kariéře byl v grandslamovém čtvrtfinále a hrál opravdu dobře. Bohužel, zdraví bylo proti," řekl Djokovič.

Novak Djokovič jde na US Open dál.foto: Reuters/Ray Stubblebine

"Bylo vidět, že se nemůže pohybovat tak dobře, jako na začátku. Rozhodnutí skrečovat plně respektuji, protože je to můj kamarád a dobře ho znám. Janko není někdo, kdo by se lehce vzdával," uvedl.

Srba čeká Federer

Djokovič se v semifinále utká s pětinásobným vítězem Rogerem Federerem, který vítězstvím 6:4, 6:3, 6:3 oplatil Francouzi Jo-Wilfriedu Tsongovi porážku ze čtvrtfinále Wimbledonu.

"Je těžké se ubránit vzpomínkám na Wimbledon, obzvlášť když měl ve třetím setu brejkbol," připomněl Federer, že v All England Clubu nad Tsongou vedl 2:0, ale Francouz zápas otočil. "Říkal jsem si, jestli se to bude opakovat, ale nakonec jsem se z toho dostal," dodal.

S Djokovičem se Federer utkal naposledy v semifinále letošního Roland Garros a na tamní antuce ukončil Srbovu sérii 43 zápasů bez porážky. "Nevím, jestli Paříž pomůže mně, nebo jemu. Byl to jeden z nejlepších zápasů sezóny a výjimečný okamžik. Doufám, že se to povede znovu," uvedl švýcarský tenista.

Vítězné tažení Kerberové pokračuje

V ženské dvouhře pokračuje překvapivé tažení Angelique Kerberové, která ve čtvrtfinále porazila Italku Flavii Pennettaovou 6:4, 4:6 a 6:3. Německá tenistka, které patří ve světovém žebříčku 92. místo a na grandslamu dosud maximálně došla dvakrát do třetího kola, si v semifinále zahraje s devátou nasazenou Samanthou Stosurovou z Austrálie.

Německá tenistka Angelique Kerberová si zahraje v New Yorku semifinále.foto: ČTK/AP/Mike Groll

Na US Open se ve čtvrtek začalo hrát po dvoudenní pauze. Kvůli dešti byl zrušen kompletní úterní program a ve středu dovolilo počasí odehrát jen patnáct minut ze tří zápasů. Poslední grandslam sezony se tak podle všeho počtvrté za sebou bude dohrávat až v pondělí.

US Open, mezinárodní tenisové mistrovství USA (dotace 23,7 milionu dolarů):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Tipsarevič (20-Srb.) 7:6 (7:2), 6:7 (3:7), 6:0, 3:0 skreč, Federer (3-Švýc.) - Tsonga (11-Fr.) 6:4, 6:3, 6:3.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kerberová (Něm.) - Pennettaová (26-It.) 6:4, 4:6, 6:3.
Semifinálové dvojice: Wozniacká (1-Dán.) - S. Williamsová (28-USA), Kerberová - Stosurová (9-Austr.).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kirilenková, Petrovová (5-Rus.) - Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6:2, 6:3.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Dulková, Schwank (8-Arg.) - Hradecká, Čermák (ČR) 6:4, 6:4.

Reklama

Související témata: