Hlavní obsah

Tenistka Birnerová je v Taškentu poprvé v kariéře v semifinále

TAŠKENT

Tenistka Eva Birnerová si v Taškentu poprvé v kariéře zahraje v semifinále turnaje WTA. Sedmadvacetiletá rodačka ze severočeského Duchcova porazila ve čtvrtečním čtvrtfinále 6:4, 4:6, 6:3 Rusku Valerii Savinychovou.

Článek

Birnerová má na kontě dva vyhrané turnaje na elitním okruhu ve čtyřhře, v singlu však bylo jejím dosavadním maximem čtvrtfinále. Do něj v uzbecké metropoli postoupila po pěti letech a po téměř dvouapůlhodinové bitvě se Savinychovou mohla slavit premiérový postup mezi nejlepší čtyři.

Aktuálně 115. hráčka světa Birnerová oplatila o sedm let mladší soupeřce porážku z dubnového turnaje nižší kategorie ITF v Johannesburgu.

Birnerová, jež ve druhém kole porazila nasazenou sedmičku Jevgenii Rodinovou, se o finále do třetice utká s Ruskou. Její soupeřkou bude obhájkyně titulu Alla Kudrjavcevová, která ve čtvrtfinále vyřadila po setech 7:6, 6:4 vítězku turnaje z roku 2008 Rumunku Soranu Cirsteaovou.

Tenisový turnaj žen v Taškentu (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Birnerová (ČR) - Savinychová (Rus.) 6:4, 4:6, 6:3, Pěrvaková (1-Rus.) - Larriéreová (Fr.) 6:1, 6:2, Kudrjavcevová (6-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 7:6 (7:5), 6:4, U. Radwaňská (Pol.) - Daniiliduová (Řec.) 6:3, 4:6, 6:4.
Semifinálové dvojice: Pěrvaková - U. Radwaňská, Birnerová - Kudrjavcevová.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
L. Kičenoková, N. Kičenoková (Ukr.) - Birnerová, Doloncová (ČR/Rus.) 1:6, 6:2, 10:7.

Reklama