Hlavní obsah

Federer vyrovnal pro Švýcary daviscupovou baráž v Austrálii

SYDNEY

Šestnáctinásobný grandslamový šampion Roger Federer drží švýcarské tenisty ve hře o návrat do Světové skupiny Davisova poháru. Necelý týden po semifinále US Open Federer porazil na trávě v Sydney domácí hvězdu Lleytona Hewitta a vyrovnal stav baráže v Austrálii na 1:1. Předtím Bernard Tomic porazil švýcarskou dvojku Stanislase Wawrinku také 3:1 na sety.

Foto: John Sommers II, Reuters

Roger Federer srovnal duel Švýcarska s Austrálií

Článek

Federer v semifinále US proti proti pozdějšímu vítězi Novaku Djokovičovi neproměnil dva mečboly a na Davis Cup přijel do Austrálie až ve středu. Do hry se proto dnes dostával pomaleji, s Hewittem ztratil první set 5:7, ale pak začal dominovat. Dlouholetý lídr a nynější třetí hráč světového žebříčku přehrál někdejší jedničku 7:6, 6:2 a 6:3.

"Je fajn zase potkat Lleytona, který je stejně starý jako já. Pořád hraje dobře," řekl Federer. Jen svou přítomností málem pomohl týmu získat už první bod. Mladík Tomic totiž byl nervózní a první set s Wawrinkou prohrál. "Nebylo vůbec jednoduché hrát s vědomím, že se na mě Roger dívá. U kurtu stál můj idol..." přiznal osmnáctiletý tenista.

O klíčový bod se v sobotní čtyřhře utkají domácí Hewitt s Chrisem Guccionem a švýcarský tandem Federer, Wawrinka.

Baráž o Světovou skupinu tenisového Davisova poháru:
Sydney: Austrálie - Švýcarsko 1:1 po prvním dnu
Tomic - Wawrinka 4:6, 6:4, 6:3, 6:3, Hewitt - Federer 7:5, 6:7 (5:7), 2:6, 3:6.

Reklama

Související témata: