Hlavní obsah

Nezabalil bych to, komentoval křeče Berdych. Jeho účast ve čtyřhře je ale nejasná

Překvapivě hodně práce měl devátý tenista světa Tomáš Berdych s domácím Victorem Crivoiem ve druhém utkání baráže Davisova poháru v rumunské Bukurešti. Zápas s o dvě stě míst na žebříčku hůře postaveným soupeřem dokončil v bolestných grimasách. Sice vyhrál po dvou a půl hodině ve třech setech 6:3, 6:3 a 7:6, jenomže v koncovce třetí sady ho trápily křeče v obou stehnech.

Foto: Radu Sigheti, Reuters

Tomáše Berdycha trápily v utkání křeče v noze

Článek

"Sám se nepřestávám divit, co se se mnou na kurtu dělo. Je to poprvé v životě, co mám křeče. Nikdy jsem je neměl ani po třech čtyřech hodinách a teď už po dvou v obou stehnech zepředu i zezadu," řekl Berdych v České televizi.

V utkání se držel nejdříve za levé stehno, které se mu snažil na lavičce rozmasírovat o pauze kapitán Navrátil a později kulhal i na pravou nohu. Za stavu 6:5 při Rumunově podání nevyužil čtyři mečboly a proměnil až šestý, který měl v tie-breaku, a zápas vyhrál za dvě hodiny a 35 minut. "Ještě tam být pět minut, tak to mohlo být drama, ale nezabalil bych to a snažil se bojovat, protože by mi chyběl stále jeden set a jemu dva," komentoval trable Berdych.

Třetí bod mohou svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila přidat v Bukurešti v sobotní čtyřhře, do které jsou nahlášeni Lukáš Rosol s Janem Hájkem. Hrát by ale měli Štěpánek s Berdychem, pokud ten bude zdravotně v pořádku a křeče v nohách nebudou vážnější. Rumuni nominovali pár Horia Tecau, Marius Copil.

Krátce po dvouhře nedokázal Berdych odpovědět na otázku, zda bude v sobotu schopen nastoupit po boku Štěpánka do čtyřhry. "Já jsem tohle ještě nezažil a nevím, co to se mnou udělá, jak se budu cítit. Čtyřhra je něco jiného, ale budu čekat do posledního možného okamžiku a rozhodneme se, jak se budu cítit, " řekl.

Štěpánek rameno necítil 

První zápas byl mnohem jednoznačnější. Ungur Štěpánka trápil jen v prvním setu, kdy měl šest brejkbolů, ale ani jeden nevyužil. "Nevěděl jsem co od něj čekat a překvapil mě, jak hrál první dva tři gamy rychle. Jakmile jsem si na jeho hru zvykl, tak to bylo dobré. Prvním brejkem jsem dostal zápas pod kontrolu a měl ho v moci až do konce," řekl Štěpánek.

Rameno, kvůli kterému vzdal zápas nedávného US Open, českého tenistu neomezovalo. "Jsem rád, že jsem nemusel strávit na kurtu čtyři pět setů. Přeci jen byl přechod na antuku rychlý a rameno jsem necítil celý zápas," podotkl Štěpánek a ocenil české fanoušky: "I tady dokazují, že jsou nedílnou součástí týmu," řekl.

Reklama