Hlavní obsah

Na kritiku termínu Davis Cupu prý nemá Nadal nárok

Rafael Nadal by si podle šéfa Mezinárodní tenisové federace neměl stěžovat na termínovou listinu Davis Cupu. Podle názoru Franceska Ricciho na to světová dvojka nemá nárok, když v posledních třech letech v soutěži za Španělsko nastoupila pouze třikrát.

Foto: ČTK/AP

Rafael Nadal se cítí po US Open unavený.

Článek

Pětadvacetiletý tenista si už poněkolikáté posteskl nad tím, že se semifinále Davisova poháru koná příliš brzo po vyvrcholení US Open. Španělská jednička měla čtyři dny na přesun z New Yorku a aklimatizaci v Córdobě, kde domácí uvítali Francouze a díky vedení 2:0 mají po prvním dni nakročeno do finále.

"Buď se něco změní, nebo se dostaneme někam, kam bychom nechtěli. Ke stávce? Nemůžu nic vyloučit, nelíbilo by se mi to. Radši hrajeme tenis, než abychom celé dny diskutovali. Ale když by nám to mělo něco přinést a přijde nám to správné, něco by se stát mělo," uvedl Nadal, který je viceprezidentem rady hráčů ATP.

Ricci souhlasil s tím, že Nadal musí být po sedmdesáti utkáních v sezóně unavený, avšak proti kritice se ohradil. "Jeho argumenty nejsou vůbec přiměřené, vždyť za Španělsko hrál za poslední dva ročníky jen třikrát," řekl.

Reklama