Hlavní obsah

Prokletí Birnerové se po taškentském finále vrátilo. Zase konec v prvním kole

Tři dny po finálové účasti na turnaji v Taškentu nepřešla tenistka Eva Birnerová v Soulu ani první kolo. Se Španělkou Carlou Suárezovou v úterý prohrála dvakrát 4:6 a vrátilo se jí tak prokletí posledních šesti měsíců, kdy pravidelně vypadávala v prvním či druhém kole. Postoupila naopak Iveta Benešová po vítězství 6:3, 6:2 nad Anastasií Jakimovovou z Běloruska a Kristýna Plíšková, která porazila Nicole Rottmannovou z Rakouska 6:1, 7:5.

Foto: Anvar Ilyasov, ČTK/AP

Eva Birnerová.

Článek

Benešová uspěla po čtyřech prohrách za sebou. Soupeřce, která je v žebříčku o 11 míst za ní, sebrala v utkání servis sedmkrát z devíti možností.

O účast ve čtvrtfinále bude osmadvacetiletá rodačka z Mostu hrát proti Galině Voskobojevové z Kazachstánu, kterou ve všech dosavadních čtyřech zápasech porazila. Naposledy se však utkaly před třemi lety.

Radost Ivety Beneśové. foto: ČTK/AP/Rob Griffith Kristýna Plíšková, šampionka loňské juniorky ve Wimbledonu, navázala na vydařené výsledky z kvalifikace a na úvod hlavní soutěže zdolala 6:1, 7:5 Nicole Rottmannovou z Rakouska, jež v kvalifikaci vyřadila její dvojče Karolínu. O třetí vítězství na okruhu WTA bude devatenáctiletá Češka hrát proti Španělce Marii José Martinezové. Už v pondělí prošla do druhého kola i Klára Zakopalová, která na turnaji v Soulu, hraném na tvrdém povrchu, obhajuje loňskou účast ve finále.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Jakimovová (Běl.) 6:3, 6:2, Suárezová (Šp.) - Birnerová (ČR) 6:4, 6:4, Švedovová (Kaz.) - Tanasugarnová (Thaj.) 6:2, 6:0, Kingová (USA) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:2, 6:2, Plíšková (ČR) - Rottmannová 6:1, 7:5, Duševinová (Rus.) - Schiavoneová (1-It.) 7:6 (7:4), 6:2, Görgesová (3-Něm.) - Semaová (Jap.) 6:1, 6:1, Bartoliová (2-Fr.) - Llagosteraová (Šp.) 6:2, 6:2, Martinezová (6-Šp.) - Falconiová (USA) 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: