Hlavní obsah

Tenistka Zakopalová postoupila v Soulu do čtvrtfinále

Česká tenistka Klára Zakopalová postoupila na turnaji v Soulu do čtvrtfinále. Loňská finalistka ve 2. kole porazila sedmou nasazenou hráčku Irinu Beguovou z Rumunska dvakrát 6:1.

Foto: Stefan Wermuth , ČTK/AP

Česká tenistka Klára Zakopalová.

Článek

Dneska hodně foukalo, ale čekala jsem těžší zápas," řekla Zakopalová. "Přesto mám radost, protože vzhledem k podmínkám jsem hrála dobře," uvedla.

Další soupeřkou devětadvacetileté Češky bude Vania Kingová, která vyřadila turnajovou dvojku Marion Bartoliovou z Francie. S americkou hráčkou se Zakopalová utkala na okruhu WTA třikrát a vždy prohrála. Naposledy však na ni narazila před dvěma lety.

"Doufám, že se mi tady bude dál dařit. Loni jsem si to tady užila a mám tady hodně fanoušků. Vlastně ani nevím proč," doplnila česká tenistka, která v loňském finále nestačila na Rusku Alisu Klejbanovovou.

Vedle Zakopalové se v druhém kole v Soulu představí také Iveta Benešová a Kristýna Plíšková. Obě hrají ve čtvrtek.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Zakopalová (ČR) - Beguová (7-Rum.) 6:1, 6:1, Kingová (USA) - Bartoliová (2-Fr.) 6:3, 7:5, Cibulková (4-SR) - Švedovová (Kaz.) 7:6 (7:4) skreč, Hercogová (5-Slovin.) - Suárezová (Šp.) 6:3, 7:5.
Čtyřhra - 1. kolo:
Birnerová, Daniiliduová (ČR/Řec.) - Jugičová-Salkičová, Laineová (Bosna/Fin.) 6:3, 3:6, 10:6,  Chuang Chia-jung, Dateová-Krummová (Tchaj-wan/Jap.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: