Hlavní obsah

Naděje na první letošní finále jsou pryč. Zakopalová v Soulu končí

Česká tenistka Klára Zakopalová si na turnaji v Soulu o titul nezahraje. V sobotním semifinále podlehla šesté nasazené Španělce Marii José Martínezové-Sánchezové 3:6 a 2:6.

Foto: ČTK/AP

Česká tenistka Klára Zakopalová

Článek

Devětadvacetiletá rodačka z Prahy prohrála se stejně starou španělskou soupeřkou poprvé v kariéře. V předchozích dvou vzájemných zápasech v letech 2008 a 2009 vždy zvítězila.

Zakopalová tak přišla o šanci na první letošní finále turnaje WTA, kam během kariéry postoupila zatím jedenáctkrát a vytěžila z toho dva tituly. Za své účinkování v korejské metropoli si připsala 130 bodů do světového žebříčku a získala prémii 10.200 dolarů (186.000 korun).

Martínezovou-Sánchezovou vyzve v nedělním finále nenasazená Galina Voskobojevová z Kazachstánu, která zdolala turnajovou pětku Polonu Hercogovou ze Slovinska 6:1 a 6:4.

Zakopalová si v Koreji nezahraje ani o titul ve čtyřhře. V semifinále vypadly spolu s Ivetou Benešovou po porážce 6:7, 6:0 a 7:10 od páru Natalie Grandinová, Vladimíra Uhlířová. Jihoafricko-česká dvojice postoupila už do svého letošního pátého finále, na první společný titul však stále čeká.

Scheepersová má první titul WTA

Na tenisovém turnaji v čínském Kuang-čou získala první titul v kariéře Jihoafričanka Chanelle Scheepersová. Sedmadvacetiletá hráčka ve svém premiérovém finále porazila Slovenku Magdalenu Rybárikovou dvakrát 6:2.

V předchozích čtyřech zápasech musela Scheepersová absolvovat vždy třísetové bitvy, ve finále však turnajová sedmička dominovala. "Minulá utkání byla hodně těžká, ale dneska to vypadalo, že všechno klaplo. Hrála jsem dobře od základní čáry, vyrovnaně a snažila se ji rozběhat. Moc jsem nechybovala, bylo to dobré," libovala si 73. hráčka světového žebříčku.

Jihoafrická tenistka vyhrála turnaj WTA poprvé od roku 2003, kdy zvítězila Amanda Coetzerová v Acapulku. "Ten titul pro mě hodně znamená. Tvrdě jsem na tom pracovala a tohle je odměna, že se to konečně povedlo," uvedla Scheepersová, která dosud na elitním okruhu došla nejdál do čtvrtfinále.

SOUL (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Martínezová-Sánchezová (6-Šp.) - Zakopalová (ČR) 6:3, 6:2, Voskobojevová (Kaz.) - Hercogová (5-Slovin.) 6:1, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Grandinová, Uhlířová (1-JAR/ČR) - Benešová, Zakopalová (3-ČR) 7:6 (7:5), 0:6, 10:7.
KUANG-ČOU (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Scheepersová (7-JAR) - Rybáriková (8-SR) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Hsieh Su-wei, Čeng Saj-saj (Tchaj-wan/Čína) - Chan Chin-Wei, Chan Sin-jün (Tchaj-wan/Čína) 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: