Hlavní obsah

Tenistka Kvitová v Tokiu prohrála se Zvonarevovou

Česká tenistka Petra Kvitová si nezahraje o titul na turnaji v Tokiu. Wimbledonská vítězka v dnešním semifinále nevyužila v první sadě duelu s Věrou Zvonarevovou tři setboly a zápas prohrála 6:7 a 0:6.

Foto: Jessica Rinaldi, Reuters

Tenistka Petra Kvitová

Článek

Jednadvacetiletá Kvitová mohla v případě postupu do finále poskočit v žebříčku na čtvrté místo a titulem by si zajistila dokonce třetí příčku na světě. Přesto díky účasti v semifinále bude v pondělí poprvé v kariéře pátá a má jistý Turnaj mistryň.

Duel se Zvonarevovou přitom rozehrála Kvitová výborně. Vyhrála osm z úvodních deseti výměn, trefovala údery tvrdě k lajnám a za necelých dvacet minut vedla 4:0. Výborně returnovala z bekhendu a třikrát vzala nepřesné Zvonarevové servis.

Za stavu 5:1 měla první setbol, ale udělala chybu z forhendu a Ruska se chytla. Zpřesnila hru, přestala chybovat a najednou začala kazit Kvitová. Další dva setboly tenistka z Fulneku nevyužila při svém podání za stavu 5:3 kvůli chybě z bekhendu a následné dvojchybě. Její sebevědomí kleslo na nulu a set ztratila v tie-breaku.

První set jsem měla vyhrát, lituje Kvitová

"První set jsem měla vyhrát, to je bez debat. Nevím, co se stalo špatně," řekla Kvitová. "Za stavu 5:1 jsem přestala hrát svoji hru, ona se dostala zpátky a začala hrát mnohem lépe než já," dodala česká tenistka.

"Na začátku jsem byla z rytmu, ale nesledovala jsem skóre a soustředila se na každý míč. Postupem času jsem začala hrát výborně. Petra je nebezpečná soupeřka a rozhodlo, že jsem hrála důsledně a více vyrovnaně," přidala Zvonarevová, která si ve finále zahraje s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Na začátku druhé sady měla levou rukou hrající Kvitová šanci dostat se zpět do zápasu. Brejkboly v prvním a třetím gamu ale nevyužila a dál se utápěla v nevynucených chybách, kterých nakonec udělala v utkání 37. Především proto ve druhé sadě nezískala Kvitová ani game a zápas ztratila za hodinu a půl.

Podle Kvitové, která Zvonarevovou dvakrát porazila na antuce, sehrál roli také tvrdý povrch. "Na antuce se nepohybuje tak dobře jako tady, takže jsem tehdy měla víc času na vítězné údery," řekla Kvitová. "Na tvrdém povrchu hraje velmi dobře a je těžko k poražení," uvedla.

Zápas se světovou čtyřkou Zvonarevovou byl i jednou z generálek před finále Fed Cupu, ve kterém se Češky začátkem listopadu střetnou v Moskvě s Ruskami.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 2,060.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Zvonarevová (4-Rus.) - Kvitová (5-ČR) 7:6 (7:2), 6:0, A. Radwaňská (9-Pol.) - Azarenková (3-Běl.) 6:3, 4:6, 6:2.
Tenisový turnaj mužů v Kuala Lumpuru (tvrdý povrch, dotace 850.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nišikori (8-Jap.) - Almagro (1-Šp.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, Troicki (2-Srb.) - Tursunov (7-Rus.) 6:4, 6:4, Tipsarevič (3-Srb.) - Davyděnko (5-Rus.) 3:1 skreč, Baghdatis (Kypr) - Melzer (4-Rak.) 6:3, 7:6 (7:3). Semifinálové dvojice: Murray - Simon, Young - Monfils.
Tenisový turnaj mužů v Bangkoku (tvrdý povrch, dotace 587.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Monfils (2-Fr.) - Nieminen (Fin.) 7:5, 7:6 (7:4), Young (USA) - Soeda (Jap.) 6:1, 6:2, Murray (1-Brit.) - Dimitrov (Bul.) 6:4, 6:4, Simon (3-Fr.) - Bachinger (Něm.) 3:6, 6:3, 6:2. Semifinálové dvojice: Murray - Simon, Young - Monfils.

Reklama