Hlavní obsah

Lendl si poprvé zahraje s veterány v londýnské Royal Albert Hall

LONDÝN

Ivan Lendl si poprvé v životě zahraje s veterány ve slavné Royal Albert Hall. Bývalého prvního hráče světa, který se loni vrátil k tenisu a začal hrát exhibice a veteránské turnaje, v Londýně vyzve i Američan John McEnroe.

Foto: Mike Segar , Reuters

John McEnroe a Ivan Lendl se v exhibičním zápase utkají v londýnské Royal Albert Hall.

Článek

"O téhle akci jsem hodně slyšel, a proto se už těším. S Johnem jsme letos hráli v Madison Square Garden v New Yorku a teď nás čeká další duel v budově s velkou historií a tradicí, takže věřím, že to pomůže vytvořit skvělou atmosféru," řekl Lendl. Turnaj se uskuteční na přelomu listopadu a prosince.

Jednapadesátiletý Lendl se objeví v nově vytvořené soutěži legend spolu s McEnroem, Francouzem Henrim Lecontem a Australanem Patem Cashem.

Lendl se představí i ve vloženém souboji s McEnroem v rámci oslavy bývalého dámského Wightman Cupu, který se hrával v Royal Albert Hall v letech 1978 a 1989 mezi Američankami a Britkami. Tentokrát půjde o veteránský souboj Evropy proti zbytku světa a dvouhru doplní čtyřhra.

Veteránský turnaj tenistů se v Royal Albert Hall hraje již od roku 1997, čtyři ročníky vyhrál McEnroe a v roce 2002 se z vítězství radoval Petr Korda.

Lendl naposledy hrál minulý týden na americké veteránské sérii Champions Cup v Bostonu a v semifinále prohrál s Andrem Agassim 5:7.

Reklama