Hlavní obsah

Kvitová nedala Cibulkové šanci a vyhrála turnaj v Linci

Kvitová je zpět! Vítězka letošního Wimbledonu Petra Kvitová se od milníku své kariéry trápila. Další turnajový titul přidala v rakouském Linci. Ve finále zvítězila nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou po setech 6:4 a 6:1 a oslavila tak letošní pátý triumf.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje v Linci

Článek

Česká tenisová jednička musela v sobotu otáčet duel s nepříjemnou Srbkou Jelenou Jankovičovou, úbytek sil na ní však rozhodně vidět nebyl. Už v první hře totiž sebrala Cibulkové servis a svůj bezpečně uhájila. Kvitová hrála sebevědomě, Slovence posílala přes síť razantní údery těsně před základní čáru a výměny občas okořenila zkrácením, které se jí vyplácely.

Cibulková kladla během zápasu odpor jenom jednou. V osmé hře při podání Češky vedla Kvitová 40:30 a zahrála eso. Odhodila balónky a začala se soustředit na příjem. Empirová rozhodčí ji však upozornila, že se bude podání opakovat, jelikož zaslechla dotyk sítě. Nasazená jednička na turnaji se tak musela znovu koncentrovat na servis, čehož Cibulková využila, vzala si ztracené podání zpět a vyrovnala na 4:4. Kvitová se ale nakonec rozhodit nenechala, získala další dvě hry a tím i první set.

Radostné gesto Petry Kvitovéfoto: ČTK/AP/Ronald Zak

Ve druhé sadě už na kurtu Kvitová dominovala, znovu do ní vstoupila breakem, a vyhrála ho jednoznačně 6:1 a získala tak pátý letošní titul na okruhu WTA.

"Jsem nadšená, že jsem vyhrála turnaj, který se hraje tak blízko od mého domova. Mám za sebou skvělý týden a získala jsem hodně sebevědomí pro Turnaj mistryň," řekla Kvitová. "Finále nebylo snadné, jen koncovka byla lehčí," doplnila česká hráčka, která potvrdila, že finálové zápasy umí - vyšel jí šestý z osmi v kariéře.

LINEC
Dvouhra - finále:
Kvitová (1-ČR) - Cibulková (7-SR) 6:4, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Erakovicová, Vesninová (4-N. Zél./Rus.) - Görgesová, Grönefeldová (Něm.) 7:5, 6:1.

Reklama

Související témata: