Hlavní obsah

Tenistka Lisická po otravě jídlem nebude hrát v Lucemburku

LUCEMBURK

Otrava jídlem z nedávného turnaje v Pekingu připraví talentovanou německou tenistku Sabine Lisickou o start v Lucemburku. Silná nevolnost ji přepadla před dvěma týdny v Číně po konzumaci oběda, strávila i noc v nemocnici. Pár dnů nato 17. hráčka světa vypadla v Linci v prvním kole. S následky stále bojuje a v úterý se z akce v Lucemburku odhlásila.

Foto: ČTK/AP

Německá tenistka Sabine Lisická.

Článek

"Od té otravy se pořád necítím dobře," napsala dvaadvacetiletá Lisická na Twitteru. "Je mi to moc líto, protože turnaj v Lucemburku mám moc ráda. Ale zdraví je na prvním místě, musím na sebe dávat pozor," dodala fedcupová reprezentantka, která by měla v únoru nastoupit proti českému týmu.

Wimbledonská semifinalistka trpí alergií na lepek, což se zjistilo v květnu před French Open. "Například nesmím jíst těstoviny. Tělo si musí zvyknout na velké změny a to nějakou dobu trvá," dodala Lisická.

Na turnaji v Lucemburku měla v prvním kole hrát proti Rumunce Monice Niculescuové, její místo zabrala původně neúspěšná účastnice kvalifikace Italka Karin Knappová.

Reklama

Související témata: