Hlavní obsah

Hradecká si v Lucemburku zahraje čtvrtfinále, Zakopalová v Moskvě vypadla

PRAHA

Tenistka Lucie Hradecká si zahraje v Lucemburku poprvé po pěti měsících čtvrtfinále na turnaji WTA. Šestadvacetiletá členka české reprezentace pro blížící se finále Fed Cupu v Moskvě po šťastném postupu do hlavní soutěže potvrdila ve druhém kole roli favoritky proti Rumunce Alexandře Cadantuové a 104. hráčku světového žebříčku porazila 6:3 a 6:4.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Česká tenistka Lucie Hradecká

Článek

Nejtěžší možná soupeřka čeká v boji o postup do semifinále Ivetu Benešovou, která dnes měla volno a čekala, zda Viktoria Azarenková neklopýtne. Třetí tenistka světa však Italce Albertě Briantiové povolila jediný game. Oba dosavadní zápasy s Benešovou běloruská favoritka snadno vyhrála.

Druhá česká čtvrtfinalistka Hradecká sice vypadla v posledním kole kvalifikace, ale pak profitovala z odhlášení nemocné Němky Sabine Lisické. V hlavní soutěži po vyřazení nasazené Slovenky Daniely Hantuchové zvládla i duel s mladou Rumunkou, s níž se utkala poprvé. Jednadvacetiletá Cadantuová vzdorovala Hradecké marně hodinu a čtvrt a dostala od ní sedm es.

Zakopalová v Moskvě vypadla

Tenistka Klára Zakopalová nenapodobila postup krajanky Lucie Šafářové do čtvrtfinále turnaje v Moskvě. V dnešním utkání druhého kola halového Kremlin Cupu podlehla devětadvacetiletá Češka 6:7 a 2:6 Dominice Cibulkové ze Slovenska.

Turnajová osmička Cibulková vítězstvím za půldruhé hodiny odvrátila druhou porážku s českou soupeřkou za sebou, v neděli totiž ve finále v Linci nestačila na Petru Kvitovou.

Se soutěží ve čtyřhře se překvapivě už ve čtvrtfinále rozloučil česko-slovinský pár Květa Peschkeová, Katarina Srebotniková. Nasazené jedničky týden před Turnajem mistryň podlehly 4:6, 3:6 Polce Urszule Radwaňské a Rusce Jevgenii Rodinové.

Ve hře o účast na istanbulském Turnaji mistryň se udržela Francouzka Marion Bartoliová, která potřebuje Kremlin Cup vyhrát. Do čtvrtfinále postoupila po hladké výhře nad domácí Ksenií Pěrvakovou. V pátek ji čeká další Ruska Jelena Vesninová.

Pokud Bartoliová nezíská v Moskvě titul, uhájí poslední osmé místo pro Turnaj mistryň Polka Agnieszka Radwaňská, i když jí pozici zkomplikovala středeční porážka s Lucií Šafářovou.

LUCEMBURK
Dvouhra - 2. kolo:
Hradecká (ČR) - Cadantuová (Rum.) 6:3, 6:4, Sevastovová (Lot.) - Halepová (Rum.) 6:2, 6:2, Schoofsová (Niz.) - Marinová (Kan.) 1:6, 6:1, 7:5, Keothavongová (Brit.) - Ivanovičová (5-Srb.) 6:3, 6:2, Azarenková (1-Běl.) - Briantiová (It.) 6:0, 6:1.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benešová, Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Klepačová, Tatišviliová (Slovin./Gruz.) 3:6, 6:3, 10:4.
MOSKVA
Muži, dvouhra - 2. kolo:
Chardy (Fr.) - Dolgopolov (3-Ukr.) 6:3, 7:6 (8:6), Tursunov (6-Rus.) - Benneteau (Fr.) 6:3, 7:6 (7:1), Kohlschreiber (Něm.) - Muller (7-Luc.) 7:6 (7:4), 6:3, Tipsarevič (1-Srb.) - Kunicyn (Rus.) 6:7 (5:7), 6:1, 6:0.
Muži, čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák, Polášek (1-ČR/SR) - Cerretani, Marx (USA/Něm.) 2:6, 6:3, 11:9.
Ženy, dvouhra - 2. kolo:
Cibulková (8-SR) - Zakopalová (ČR) 7:6 (7:5), 6:2, Vesninová - Ivanovová (obě Rus.) 6:3, 6:4, Bartoliová (3-Fr.) - Pěrvaková (Rus.) 6:1, 6:1, Kuzněcovová (6-Rus.) - Pironkovová (Bulh.) 7:5, 7:5.
Ženy, čtyřhra - čtvrtfinále:
U. Radwaňská, Rodinová (Pol./Rus.) - Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) 6:4, 6:3.
STOCKHOLM
Dvouhra - 2. kolo:
Monfils (1-Fr.) - Tomic (Austr.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:4, Nieminen (Fin.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6:3, 6:4, Dimitrov (Bulh.) - Chela (4-Arg.) 6:2, 5:7, 6:1, Kamke - Rieschick (oba Něm.) 6:3, 6:1.

Reklama

Související témata: