Hlavní obsah

Šafářová je po týdnu opět v semifinále, v Moskvě porazila Duševinovou

LUCEMBURK

Tenistka Lucie Šafářová si zahraje po týdnu opět semifinále turnaje WTA. Poté, co postoupila mezi nejlepší čtyři v Linci, bude čtyřiadvacetiletá Češka usilovat o finále na turnaji v Moskvě. V hale, v níž bude za dva týdny bojovat ve finále Fed Cupu proti Rusku, porazila Šafářová v dnešním čtvrtfinále 6:4, 6:4 domácí hráčku Věru Duševinovou. Semifinále na tenisovém turnaji WTA v Lucemburku bude bez české účasti. V dnešních čtvrtfinálových zápasech vypadla jak Lucie Hradecká, tak Iveta Benešová.

Foto: Mark Blinch , Reuters

Lucie Šafářová se opět probojovala do semifinále.

Článek

Sedmadvacátá hráčka světa Šafářová splnila proti soupeřce ze 78. místa žebříčku úlohu favoritky a vyhrála za 95 minut. V semifinále se utká s Estonkou Kaiou Kanepiovou, kterou v posledních čtyřech vzájemných duelech porazila. Kanepiová deklasovala 6:1, 6:2 Rusku Světlanu Kuzněcovovou.

"Byl to dobrý zápas, i když musím říci, že jsem se dnes na kurtu cítila trošičku hůř. Měla jsem méně síly. Soupeřka měla podporu publika, nic mi nedala zadarmo, všechno vracela, docela dobře podávala, a tak jsem si to musela uhrát sama. Ale bojovala jsem, hrála agresivně a nakonec celkem jednoznačně vyhrála," řekla ČTK Šafářová. "S Kanepiovou to určitě nebude jednoduchý zápas. Hraje tu výborně, skvěle servíruje a hraje rychle, takže se budu snažit svou hrou zastavit tu její hru."

Před týdnem v Linci prohrála Šafářová v semifinále se Slovenkou Dominikou Cibulkovou, které se daří i na Kremlin Cupu. Do semifinále se dostala díky třísetové výhře nad ruskou jedničkou Věrou Zvonarevovou, jež je hlavní tahounkou ruského fedcupového týmu.

Světová pětka si po zápase stěžovala na bolavé rameno. "Ve druhém setu jsem to začala cítit. Musela jsem na to pořád myslet a bála jsem se, že se to bude zhoršovat. Snažila jsem se bojovat přes bolest, ale nešlo to. Raději jsem to měla vzdát," řekla Zvonarevová, kterou ještě před Fed Cupem čeká stejně jako českou jedničku Petru Kvitovou Turnaj mistryň v Istanbulu.

Ruští fanoušci mohli doufat v kompletní ruské semifinále, místo toho je poslední zástupkyní domácího tenisu Jelena Vesninová, jež postoupila bez boje přes nemocnou Marion Bartoliovou.

Vyřazení Zvonarevové a Kuzněcovové z moskevského turnaje, který braly jako přípravu na Fed Cup, podle Šafářové o výkonnosti příštích soupeřek moc nevypovídá. "Fed Cup je něco jiného. Hraje se v týmu, před plnými tribunami, které jim určitě zajistí velkou podporu. Ale i my máme dobrý tým, a tak věřím, že to bude dobrý zápas s dobrým koncem pro nás," dodala.

Hradecká i Benešová vypadly ve čtvrtfinále v Lucemburku

Fedcupová reprezentantka Hradecká, která se připravuje na listopadové finále s Ruskem, prohrála dvakrát 4:6 s Rumunkou Monikou Niculescovou.

Šestadvacetiletá tenistka bojovala o postup do semifinále po půl roce, kdy prohrála finále na antuce v Barceloně. V úvodní sadě nevyužila proti o dva roky mladší soupeřce jediný brejkbol, zato jednou o servis přišla. Ve druhé sadě sice vítězka čtyřhry na letošním Roland Garros sebrala Niculescuové podání, ale sama ztratila své dvakrát. Vyrovnaný zápas trval hodinu a 39 minut.

Rumunka, která je na 34. místě pořadí WTA o 17 příček výš než Hradecká, se v semifinále utká s Britkou Anne Keothavongovou.

Osmadvacetiletá Benešová sice dokázala vzít nasazené jedničce Viktorii Azarenkové z Běloruska dvakrát servis, sama ale o podání přišla šestkrát a prohrála 3:6 a 2:6. S aktuální světovou trojkou Benešová neuspěla ani na třetí pokus.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Moskvě
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Troicki (2-Srb.) - Bogomolov (5-USA) 7:6 (8:6), 6:7 (1:7), 7:6 (7:1), Davyděnko (4-Rus.) - Berrer (Něm.) 6:3, 6:2, Chardy (Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:4, 6:3, Tipsarevič (1-Srb.) - Tursunov (6-Rus.) 6:4, 6:2. Semifinálové dvojice: Tipsarevič - Davyděnko, Chardy - Troicki.
Čtyřhra - semifinále:
Čermák, Polášek (1-ČR/SR) - Donskoj, Gabašvili (Rus.) 6:1, 6:1.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (ČR) - Duševinová (Rus.) 6:4, 6:4, Kanepiová (Est.) - Kuzněcovová (6-Rus.) 6:1, 6:2,Cibulková (8-SR) - Zvonarevová (1-Rus.) 4:6, 6:4, 6:4.
Semifinálové dvojice: Šafářová - Kanepiová, Cibulková - Vesninová.
Výsledky tenisového turnaje v Lucemburku
Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (1-Běl.) - Benešová (ČR) 6:3, 6:2, Keothavongová (Brit.) - Schoofsová (Niz.) 6:3, 6:2, Niculescuová (Rum.) - Hradecká (ČR) 6:4, 6:4, Görgesová (6-Něm.) - Sevastovová (Lot.) 5:2 skreč., Semifinálové dvojice: Azarenková - Görgesová, Niculescuová - Keothavongová.
Čtyřhra - semifinále:
Kingová, Švedovová (2-USA/Kaz.) - Grandinová, Uhlířová (3-JAR/ČR) 6:4, 2:6, 10:8, Benešová, Záhlavová-Strýcová (1-ČR) - Halepová, Husárová (Rum./SR) 6:2, 7:5.
Tenisový turnaj mužů ve Stockholmu (tvrdý povrch, dotace 600.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Raonic (6-Kan.) - Dimitrov (Bulh.) 7:5, 6:4, Nieminen (Fin.) - Kamke (Něm.) 3:6, 7:5, 6:1, Blake (USA) - Nalbandian (Arg.) bez boje.

Reklama