Hlavní obsah

Azarenková si zahraje v Lucemburku o titul s Niculescuovou

Běloruská tenistka Viktoria Azarenková, jež může být příští týden jednou ze soupeřek Petry Kvitové na Turnaji mistryň, postoupila v generálce na Istanbul do finále turnaje v Lucemburku. Třetí hráčka světa se o titul utká s finálovou debutantkou Monikou Niculescuovou z Rumunska.

Foto: Joe Skipper, Reuters

Běloruska Victoria Azarenková

Článek

Nejvýše nasazená Azarenková, jež v Lucemburku vyřadila také Barboru Záhlavovou-Strýcovou a Ivetu Benešovou, porazila v dnešním semifinále 6:3, 6:3 Julii Görgesovou z Německa. Do finále postoupila poprvé od květnového turnaje v Madridu, kde v boji o svůj osmý titul v kariéře podlehla Kvitové.

Čtvrtfinálová přemožitelka Lucie Hradecké Niculescuová se do svého prvního finále na WTA Tour dostala díky dnešnímu vítězství 7:5, 4:6 a 6:3 nad Britkou Anne Keothavongovou.

Fedcupová reprezentantka Hradecká si v Lucemburku zahraje alespoň o titul ve čtyřhře spolu s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou. Ve finále narazí na český pár Benešová, Záhlavová-Strýcová.

LUCEMBURK (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Niculescuová (Rum.) - Keothavongová (Brit.) 7:5, 4:6, 6:3, Azarenková (1-Běl.) - Görgesová (6-Něm.) 6:3, 6:3, Niculescuová (Rum.) - Keothavongová (Brit.) 7:5, 4:6, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Hradecká, Makarovová (2-ČR/Rus.) - Medinaová, Pavljučenkovová (4-Šp./Rus.) 6:2, 3:6, 13:11.

Reklama

Související témata: