Hlavní obsah

Tenistku Kvitovou čeká ve skupině na Turnaji mistryň i Wozniacká

Světová jednička Dánka Caroline Wozniacká, Ruska Věra Zvonarevová a Polka Agnieszka Radwaňská budou soupeřkami české tenistky Petry Kvitové v Červené skupině na Turnaji mistryň, který začne v úterý v Istanbulu. Rozhodl o tom dnešní los, který ženská organizace WTA zveřejnila na síti Twitter.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Radostné gesto Petry Kvitové

Článek

V Bílé skupině jsou Ruska Maria Šarapovová, Běloruska Victoria Azarenková, čínská hvězda Li Na a šampionka z US Open Samantha Stosurová z Austrálie.

"Je to jenom pro osm nejlepších v sezoně, proto si toho považuji vysoko a jsem ráda, že si tam můžu zahrát," řekla Kvitová před cestou do Turecka. "O cíli jsem jako vždy nepřemýšlela. Uspět může kterákoliv z nás," dodala wimbledonská vítězka.

S Wozniackou si Kvitová loni zahrála za Prostějov českou extraligu a dobře spolu vycházely. Na kurtu se letos nestřetly a vzájemnou bilanci Češka prohrává 1:3. Jedinou výhru nad Dánkou si připsala loni na trávě ve Wimbledonu. "Caroline má vynikající kondici, je to bojovnice," řekla Kvitová.

Se Zvonarevovou se levou rukou hrající Kvitová potkala nedávno v Tokiu, kde ztratila skvěle rozjetý úvodní set a ve druhé sadě dostala "kanára". "Tady si člověk soupeřku nevybere a Věře mám co vracet," pronesla Kvitová.

Polka Radwaňská se na Turnaj mistryň kvalifikovala jako poslední. Kvitová se s ní utkala pouze dvakrát, oba zápasy vyhrála. Ten letošní po boji v Eastbourne.

Hrát o dotaci 4,9 milionu dolarů, z které neporažená vítězka získá šek na 1,75 milionu dolarů a 1500 bodů do žebříčku dvouhry WTA, se začne v úterý.

V Istanbulu se představí další česká deblistka Květa Peschkeová, která společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou nastoupí do elitního klání čtyř párů.

 Los Turnaje mistryň 2011:

Červená skupina: Wozniacká (1-Dán.), Kvitová (3-ČR), Zvonarevová (5-Rus.), A. Radwaňská (8-Pol.). Bílá skupina: Šarapovová (2-Rus.), Azarenková (4-Běl.), Li Na (6-Čína), Stosurová (7-Austr.)

Reklama

Související témata: