Hlavní obsah

Tipsarevič v Petrohradu druhý titul za sebou nezískal

PETROHRAD

Srbský tenista Janko Tipsarevič podlehl ve finále turnaje v Petrohradu Chorvatu Marinu Čiličovi a nenavázal na týden staré vítězství z Moskvy. Jeho soupeř získal šestý titul v kariéře, finále vyhrál poprvé od loňského února.

Foto: Dmitrij Lovetsij, ČTK/AP

Chorvatský tenista Marin Čilič se raduje

Článek

Druhý nasazený Tipsarevič byl podle postavení ve světovém žebříčku favoritem, ale ve finále se potvrdilo, že proti Čiličovi se mu vůbec nedaří. Vzájemnou bilanci zápasů si po dnešní dvě a čtvrt hodiny dlouhé bitvě zhoršil na 1:6.

Chorvat od začátku roku postoupil do finále už počtvrté, ale zatím pokaždé neuspěl, naposledy začátkem října nestačil na Tomáše Berdycha v Pekingu. Dnes po dvou nevyužitých brejkbolech přece jen získal ve třetím setu rozhodující game na 5:2.

Tsonga se titulem z Vídně přiblížil účasti na Turnaji mistrů

V žebříčku pro elitní osmičlenný Turnaj mistrů, který se bude hrát od 20. listopadu v Londýně, se Tsonga posunul na sedmé místo hned za Tomáše Berdycha.

Devátý hráč světa Tsonga dnes bezmála dvoumetrového Del Potra na čtvrtý pokus porazil. O výhru bojovali dva nejvýše nasazení hráči turnaje dvě a půl hodiny.

Tsonga těžil ze skvělého servisu a Del Potrovi nasázel 25 es. Své podání neudržel za celý zápas jen jednou, Argentinec třikrát. V této sezoně získal Tsonga druhou trofej po triumfu v Metách před měsícem.

Tenisový turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 663.750 dolarů):
Dvouhra - finále:
Čilič (4-Chorv.) - Tipsarevič (2-Srb.) 6:3, 3:6, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Fleming, Hutchins (3-Brit.) - Elgin, Kudrjavcev (Rus.) 6:3, 6:7 (5:7), 10:8.
Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 650.000 eur):
Dvouhra - finále:
Tsonga (1-Fr.) - Del Potro (2-Arg.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Mirnyj, Nestor (2-Běl./Kan.) 7:6 (12:10), 6:3.

Reklama

Související témata: