Hlavní obsah

Peschkeová chce sezónu zakončit výhrou, hrát pak bude ještě rok

ISTANBUL

Tenistka Květa Peschkeová první ze dvou vrcholů závěru sezony ke zdárnému konci nedovedla. Ve finále Turnaje mistryň ve čtyřhře se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou prohrály, ale životní sezonu může Peschkeová přece jen zakončit triumfem. Za týden se o to s českým týmem pokusí ve finále Fed Cupu.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Deblový pár Květa Peschkeová (vpravo), Katarina Srebotniková ze Slovinska během Turnaje mistryň v Istanbulu.

Článek

"Tak to bych si tak přála," řekla Peschkeová novinářům po prohraném finále v Istanbulu s Raymondovou a Huberovou na otázku, zda by nebylo hezké ukončit sezonu vítězně při Fed Cupu. "Doufám, že je u nich klepneme," řekla Peschkeové před pondělním odletem do Moskvy, kde se Češky postaví Ruskám.

Ať už dopadne fedcupové finále jakkoli, Peschkeová se Srebotnikovou mají za sebou parádní sezonu. Získaly šest titulů včetně grandslamového, deset týdnů byly obě světovými jedničkami a první jsou nyní v párech.

"Když se ohlédnu za celým rokem, tak můžu být jedině spokojena," přikývla Peschkeová, ale po prohraném finále Turnaje mistryň samozřejmě cítila zklamání. "Chtěla bych vyhrát, ale dostaly jsme se do finále a můžeme být rády. Že to nevyšlo? Každý zápas je těžký, byl vyrovnaný a dneska se to nepovedlo," řekla.

Prohru z Turnaje mistryň v hlavě dlouho mít nebude. Před fedcupovým víkendem bude brzy v pohodě. "Po pár dnech naběhne normalita, tréninky a jiná atmosféra. Jsem se svou hrou docela spokojena, mohly tam být samozřejmě lepší momenty, ale byla to dobrá příprava na Fed Cup. Těším se," podotkla Peschkeová.

První místo v žebříčku

Poprvé spolu se Srebotnikovou zakončí sezonu jako nejlepší pár světa. Peschkeová si o kousek více považovala, že byla první v individuálním žebříčku čtyřhry. "To je pro mě osobně lepší, i když v párech je to skvělý úspěch a jsme rády, že jsme to takhle zakončily. Hrajeme druhý rok a pořád se zlepšujeme," konstatovala.

Ráda by si ještě někdy dočkala plné haly na čtyřhru jako v Istanbulu, kde finále sledovalo osm tisíc diváků. "Konečně! Je to potřeba a myslím, že ve světě se debl hraje všude a lidi na to docela rádi chodí," řekla Peschkeová.

"Publicita je menší, než by měla být. Hodně známých se mě ptá, proč to nemohou vidět v televizi. Ale je to těžké, aspoň pár ukázek by mohlo být, ale asi se do programu nevejdeme," dodala.

Vídat Peschkeovou přímo nebo v šotech ve zprávách bude možné s největší pravděpodobností už jen jednu sezonu. V šestatřiceti letech myslí na konec kariéry a na rodinu. "Vypadá to tak, že to bude poslední sezona," řekla směrem k blížícímu se roku 2012. "A doufám, že ještě něco utrhnu a že toho je hodně k trhání," doplnila.

Reklama

Související témata: