Hlavní obsah

Kvitová se ještě necítí fit, ale ve Fed Cupu chce vyhrávat

MOSKVA

Jednička českého fedcupového týmu Petra Kvitová si dnes v Moskvě poprvé vyzkoušela centrální kurt, určený pro víkendovou finálovou bitvu s ruskými tenistkami. Vítězka Turnaje mistryň by ráda protáhla šňůru 19 vítězných utkání v hale ještě o další dva zápasy, i když po istanbulském triumfu se ještě necítí stoprocentně fit.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Petra Kvitová

Článek

"Jsem trošku unavená, mám rýmu a trochu mě bolí hlava, a tak jsme to dnes spíš jenom tak hladili. Ale myslím, že jsem to za tři dny nezapomněla," žertovala po tréninku Kvitová mezi novináři. "Povrch i hala mi přijdou pěkné. Všechno je v pohodě," ujistila.

Vítězce Turnaje mistryň při pondělním cestování z Istanbulu do Moskvy tenis ještě nechyběl. V úterý se však v hotelovém pokoji už nudila a do haly se dnes vysloveně těšila.

Uznala však, že regeneraci měla zapotřebí. "Po Istanbulu ze mne všechno spadlo, a tak možná proto jsem teď trošku nachcípaná," připustila. "Ale na víkend se tělo samozřejmě musí vybudit. Jsou to poslední dva zápasy a jde o všechno," podotkla.

Kvitová je odhodlaná co nejvíce pomoci týmu k vytouženému poháru, který ještě československé tenistky naposledy vyhrály v roce 1988 v Melbourne. "Ráda reprezentuji a vždy budu ráda reprezentovat, pokud mi to zdraví dovolí. V týmu nehrajete jen za sebe, ale hlavně za Českou republiku, kde se lidé dívají a fandí, což mi osobně hodně pomáhá," řekla.

Kvitová během sezony poskočila z 34. místa až na druhou příčku světového žebříčku, ale nemá pocit, že by ji postavení hlavní hvězdy svazovalo přílišnou odpovědností. "Já to tak nevnímám. Tlak na jedničku je vždy, ale zatím to nijak nevnímám asi i proto, že je to tak čerstvé, a tak všechno beru v klidu," poznamenala.

V Moskvě si oba týmy předhazují roli favorita, podle Kvitové jsou šance 50:50. "Budou to hodně vyrovnané zápasy, bude to otevřený souboj," odhadla.

Reklama

Související témata: