Hlavní obsah

Clijstersová za necelou hodinu převálcovala Mauresmovou

LOS ANGELES

Pouhých dvaapadesát minut trvalo finále tenisového Turnaje mistryň. Žádné drama se nekonalo, nejvýše nasazená hráčka Belgičanka Kim Clijstersová rozdrtila Amélii Mauresmovou z Francie hladce 6:2 a 6:0. Za vítězství inkasovala belgická hráčka rekordní šek na milión dolarů.

Článek

Clijstersová sice podruhé za sebou zvítězila na Turnaji mistryň, přesto přijde o post světové jedničky. Na prvním místě rok ukončí její krajanka Justine Heninová-Hardenneová, k čemuž jí stačil postup do semifinále, v kterém prohrála s Mauresmovou.

Na úvod finále Clijstersová ztratila servis, ale pak na kurtu dominovala. Od stavu 2:2 získala deset her v řadě. Využila druhý mečbol, když Mauresmová poslala z bekhendu míč do sítě.

Clijstersová v letošní sezoně vyhrála 102 zápasů, prohrála jen dvanáctkrát a radovala se z devíti turnajových vavřínů. Letos si Clijstersová celkem vydělala 4 029 094 dolarů a jako první tenistka má na kontě za rok více než čtyři milióny.

Clijstersové unikl double

Paola Suarezová a Virginia Ruanová-Pascualová triumfovaly ve čtyřhře na tenisovém Turnaji mistryň. Argentinsko-španělský pár zdolal ve vyrovnaném finále Kim Clijstersovou s její japonskou partnerkou Ai Sugijamaovou ve třech setech. Belgické tenistce tak těsně unikl unikátní double.

První nasazený pár vyhrál úvodní set za necelých 40 minut 6:4, ve druhé sadě ale turnajové dvojky Clijstersová se Sugijamaovou vyrovnaly na 1:1. V závěrečné sadě se prosadily opět Suarezová s Pascualovou a za hodinu a 46 minut zvítězily, přestože soupeřky paradoxně zahrály v zápase více vítězných míčů.

Turnaj mistryň
Dvouhra
Clijstersová (1-Belg.) - Mauresmová (6-Fr.) 6:2, 6:0.
Čtyřhra
Suarezová, Ruanová-Pascualová (1-Arg./Šp.) - Clijstersová, Sugijamaová (2-Bel./Jap.) 6:4, 3:6, 6:3.

Reklama