Hlavní obsah

Federer po bitvě zdolal Agassiho

HOUSTON

Wimbledonský vítěz Roger Federer odvrátil dva mečboly a porazil ve svém prvním utkání na tenisovém Turnaji mistrů v Houstonu Američana Andreho Agassiho. Švýcar zvítězil 6:7, 6:3 a 9:7 ve zkrácené hře třetího setu a udržel si tak naději, že by mohl ukončit rok na prvním místě světa.

Foto: Internet

Američan Andre Agassi se poprvé od US Open představil divákům. Podlehl Švýcaru Rogeru Federerovi.

Článek

Federer porazil Agassiho, letošního vítěze Australian Open, poprvé v kariéře. Dramatické utkání trvalo dvě a půl hodiny.

Agassi hrál první zápas od zářijového US Open a měl podporu zaplněného hlediště. Třiatřicetiletý Američan byl opatrný, zatímco jeho o jedenáct let mladší soupeř riskoval, což se mu vyplatilo. Federer nastřílel dvacet es a 63 vítězných úderů.

Švýcar odvrátil první mečbol za stavu 5:6 v tie-breaku třetí sady, když Agassiho return skončil v síti, a podruhé za stavu 6:7 nechytatelnou ranou z forhendu. Zápas následně skvěle ukončil, když vrátil Agassiho volej křížným prohozem do kurtu.

Pokud se chce stát Federer Světovou jedničkou, musí Turnaj mistrů vyhrát, Američan Andy Roddick se musí poroučet domů bez výhry a Španěl Juan Carlos Ferrero může vyhrát jen jednou.

Ferrero opět prohrál

A Ferrero, druhý hráč světového žebříčku, mu zatím jde naproti. Prohrál totiž v dalším utkání Modré skupiny s Davidem Nalbandianem. Jednadvacetiletý Argentinec, jenž před týdnem laboroval se zraněním zápěstí, přehrál španělského vítěze French Open hladce 6:3 a 6:1. Ferrero tak prohrál úvodní zápas posledního turnaje sezóny už potřetí za sebou.

Třiadvacetiletý Španěl, jenž vloni v Šanghaji došel až do finále, se na kurtu jen zřídka přiblížil své formě z letošního roku. Nalbandian, který v této sezóně nezískal žádný turnajový titul, hrál naopak výborně od základní čáry a dokázal využívat soupeřových chyb.

Turnaj mistrů
Dvouhra - Modrá skupina
Federer (3-Švýc.) - Agassi (5-USA) 6:7 (3:7), 6:3, 7:6 (9:7), Nalbandian (8-Arg.) - Ferrero (2-Šp.) 6:3, 6:1.
Čtyřhra - Modrá skupina
Knowles, Nestor (4-Bah./Kan.) - Etlis, Rodriguez (8-Arg.) 6:2, 6:1, Bhúpáthí, Mirnyj (Ind./Běl.) - Arthurs, Hanley (Austr.) 6:4, 7:6 (7:4).

Reklama