Hlavní obsah

Berdych se dostal mezi elitu, podruhé za sebou si zahraje Turnaj mistrů

LONDÝN

Český tenis bude mít opět zastoupení na vrcholné tenisové akci roku. Po Petře Kvitové se letos může o triumf na Turnaji mistrů poprat i Tomáš Berdych, který už má v Londýně jistou účast. Na elitní turnaj se probojoval podruhé za sebou. Pomohla mu k tomu porážka Argentince Juana Martína del Potra v semifinále ve Valencii.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Tenista Tomáš Berdych si zahraje mezi elitou

Článek

„Je to skvělé, že jsem se dokázal kvalifikovat druhý rok po sobě. Byl to pro mě jeden z hlavních cílů na začátku roku 2011. Po celou sezónu byly mé výsledky konzistentní,“ komentoval svůj úspěch na stránkách ATP Berdych.

Český reprezentant debutoval na Turnaji mistrů v Londýně loni a při své první účasti vybojoval výhru nad Andym Roddickem a připsal si porážky s Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem.

„Na londýnskou O2 Arénu mám skvělé vzpomínky. Doufám, že tentokrát udělám ještě lepší výsledky,“ věří Berdych. Vrcholem jeho sezóny byl dosud zisk čtvrtého turnajového titulu v Pekingu v říjnu, kde se z triumfu radoval poprvé od května 2009.

Šestkrát se také dostal do semifinále, z toho třikrát na tvrdém povrchu (Čenaí, Dubaj, Cincinnati). Celkově čtrnáctkrát se dostal minimálně do čtvrtfinále. Jen dvakrát naopak vypadl v prvním kole - na Roland Garros a v Basileji.

Berdych tak zakončí sezónu podruhé za sebou v Top Ten, což se naposledy povedlo Petru Kordovi v letech 1991 a 1992. Šestadvacetiletý Čech se kvalifikoval na Turnaj mistrů, který začíná 20.listopadu, jako šestý v pořadí po Novaku Djokovičovi, Rafaelu Nadalovi, Andy Murraym, Rogeru Federerovi a Davidu Ferrerovi.

Reklama

  3 : 1 Kosťuková - Vondroušová 3 : 1 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články