Hlavní obsah

Berdych stále nemá Turnaj mistrů jistý, rozhodne se zase v Paříži

LONDÝN

Stejně jako před rokem se o účasti tenisty Tomáše Berdycha na Turnaji mistrů rozhodne až na poslední chvíli. Určující budou výkony českého hráče a jeho soků v pařížské haly Bercy na akci série Masters.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Tomáš Berdych (vpravo) po vítězství na turnaji v Pekingu.

Článek

Z elitní osmičky zbývá zaplnit poslední tři místa a Berdych má nejlepší výchozí pozici. Figuruje na šestém místě, za ním jsou Francouz Jo-Wilfried Tsonga a osmý Mardy Fish z USA, ale šanci zamíchat pořadím mají ještě čtyři hráči.

Šestadvacetiletý Berdych má v Paříži v 1. kole volný los a ve druhém se utká s Chorvatem Marinem Čiličem, nebo s Fernandem Verdaskem ze Španělska. I v případě prohry má Berdych šanci, že si v Londýně od 20. listopadu zahraje, jelikož aktuálně devátý Nicolas Almagro ze Španělska musí turnaj vyhrát, aby ho předstihl.

Každé vyhrané kolo vítěze turnaje z Pekingu Berdycha výrazně přiblíží druhému startu na Turnaji mistrů v řadě a finálová účast v Paříži mu dá stoprocentní jistotu.

Podobně velice blízko jako Berdych mají na Turnaj mistrů Tsonga i Fish. Almagro se Srbem Jankem Tipsarevičem (11. v pořadí pro Turnaj mistrů) totiž potřebují hrát minimálně ve finále, aby měli byť teoretickou šanci postoupit, a Francouzům Gillesi Simonovi (12.) a Gaelu Monfilsovi (14.) nemusí stačit ani pařížský titul.

Del Potro vypadl ze hry

Ze hry o Turnaj mistrů vypadl Argentinec Juan Martín del Potro, který měl v posledních týdnech formu, ale na turnaji ve Valencii si poranil rameno.

Již dávno se na Turnaj mistrů kvalifikovali Srb Novak Djokovič, Španělé Rafael Nadal a David Ferrer, Brit Andy Murray a Švýcar Roger Federer.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová