Hlavní obsah

VIDEO: Tenistky vítězný pohár domů nepřivezly, ruští celníci ho zadrželi v Moskvě

PRAHA

Ani obstrukce ruských úředníků nemohla zkazit radost českých tenistek, které o víkendu v Moskvě vybojovaly triumf ve Fed Cupu. Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Květa Peschkeová, Lucie Hradecká a nehrající kapitán Petr Pála při triumfálním návratu do Prahy dovezli jen malé repliky slavné trofeje, která prozatím zůstala v Rusku. Poháru totiž chyběla potřebná bumážka a do Česka dorazí později.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Český fedcupový tým (zleva) Květa Peschkeová, Lucie Hradecká, nehrající kapitán Petr Pála, Petra Kvitová a Lucie Šafářová pozůje s replikami trofejí pro šampióny týmové soutěže.

Článek

„Poháru jsme zamávaly, ale on se ještě vrátí,“ nesmutnila Lucie Šafářová po příletu do Prahy. Stejně tak ráda odložila dovolenou a deblistka Květa Peschkeová zase přebookovala letenky do Spojených států, kde žije. Spolu s Lucií Hradeckou a hlavní tahounkou českého týmu Petrou Kvitovou si v pondělí vychutnávaly přijetí v Praze. Nejprve setkání s premiérem Petrem Nečasem, pak tisková konference a autogramiáda pro fanoušky, kterých na kurty Sparty v Bubenči dorazily zhruba dvě stovky. „Bylo hezké vidět, kolik lidí tím žilo,“ přiznávala Hradecká.

Bouřlivé oslavy? Buď se nekonaly, nebo minimálně nebyly na hráčkách a kapitánovi Petru Pálovi vůbec znát. „Holky měly oficiální povinnosti, galavečer skončil někdy ve dvě hodiny v noci, pak jsme se pomalu trousili do pokojů. Po páté hodině už tam nikdo nebyl,“ ujišťoval Pála. Z hráček měla nejdelší výdrž Květa Peschkeová. „Banket byl krásným zážitkem, ale pak jsme odpadávaly, únava byla znát,“ poznamenala deblová specialistka, která po zisku trofeje ukončila fedcupovou kariéru.

Štěpánek lanařil Kvitovou na Davis Cup

Na pokoji se mohly probírat desítkami gratulací, které jim zaplavily mobilní telefony. „Bylo jich strašně moc. Pobavil mě Radek Štěpánek, když psal, že mě chce do Davis Cupu. Ale budu odmítat,“ ujišťovala se smíchem Kvitová.

Alespoň na plakátech byly přítomny i Iveta Benešová s Barborou Záhlavovou–Strýcovou, které pomohly k triumfu nad Belgií v semifinále. „Holky nám posílaly gratulace, zval jsem je i do Prahy na společné oslavy, ale bohužel jsou obě na dovolené. Každopádně dostanou stejné repliky poháru jako ostatní holky, zaslouží si je,“ ujišťoval kapitán Pála.

Zasloužená dovolená teď čeká i účastnice finále. „Tři týdny budu bez tenisu, nikam se ale nechystám, jen do lázní,“ přiznávala Kvitová. „To já půjdu hned v úterý trénovat,“ usmíval se Pála.

Reklama

Související témata: