Hlavní obsah

Berdych porazil Verdaska a tenisový Turnaj mistrů má na dosah

Tenista Tomáš Berdych porazil ve druhém kole turnaje série Masters v Paříži Španěla Fernanda Verdaska 6:3 a 7:5. Český hráč je tak na nejlepší cestě podruhé za sebou se kvalifikovat na Turnaj mistrů do Londýna.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Tomáš Berdych v Paříži v souboji s Fernandem Verdaskem.

Článek

"Zbývá mi jediná výhra, abych se nemusel dívat na výsledky ostatních. Loni to pro mě bylo poprvé, hodně jsem nad tím přemýšlel a limitovalo mě to. Paříž je letos asi první turnaj, na kterém mě to přemýšlení může svazovat. Přece jen kvalifikovat se na Turnaj mistrů není nic všedního. Kdyby se mi to povedlo, bylo by to to, co jsem si před sezonou předsevzal," uvedl pátý nasazený Berdych pro Radiožurnál.

Vítěz pařížského turnaje z roku 2005 se ve třetím kole utká buď se Srbem Jankem Tipsarevičem, nebo s Američanem Alexem Bogomolovem. Padesátá výhra v sezóně a postup do pařížského čtvrtfinále mu zajistí start v londýnském Turnaji mistrů.

I kdyby šestadvacetiletý Berdych ve třetím kole neuspěl, jeho naděje na postup jsou veliké. Z elitní osmičky by vypadl jen v případě, že Francouz Jo-Wilfried Tsonga a Američan Mardy Fish postoupí do čtvrtfinále a jeden z trojice Tipsarevič, Španěl Nicolas Almagro a Francouz Gilles Simon pařížský turnaj vyhraje.

Například Almagro, kterému se v poslední době nedaří, v hale hrál jen jednou a prohrál ve Valencii v 1. kole. Navíc má před sebou velmi složitou cestu turnajem - v třetím kole ho může čekat Tsonga a ve čtvrtfinále první hráč světa Srb Novak Djokovič.

Španěl odvrátil pět mečbolů

Berdych potvrdil, že se mu s Verdaskem hraje dobře. Vyhrál letos bez ztráty setu i třetí vzájemný zápas, celkově Španěla porazil ve třináctém utkání v kariéře podeváté. První set pro sebe rozhodl po zisku pěti her v řadě a ve druhém vedl již 5:2. Vypadalo to na rychlý konec, ale Verdasco bojoval, odvrátil pět mečbolů a vyrovnal na 5:5.

V jedenácté hře Berdych znovu prorazil Španělovo podání a šel potřetí servírovat na výhru v utkání. V závěrečném gamu oba hráči využili úspěšně Jestřábí oko, Berdych díky tomu získal šestý mečbol, který vzápětí proměnil vítězným bekhendem.

"Byl to dost těžký zápas, ale spíš jsem si ho těžký udělal já sám. Chtěl jsem být až moc perfektní, ale to teď není důležité. Důležité je vyhrát, což se naštěstí povedlo," řekl po utkání Berdych.

Tenisový turnaj mužů série Masters v Paříži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR) - Verdasco (Šp.) 6:3, 7:5.

.

Reklama

Související témata: