Hlavní obsah

Federer poprvé v kariéře vyhrál Masters v Paříži

PAŘÍŽ

Švýcarský tenista Roger Federer vyhrál poprvé v kariéře turnaj Masters v Paříži. Čtvrtý hráč světa v nedělním finále porazil domácího Jo-Wilfrieda Tsongu 6:1, 7:6 a získal druhý titul za sebou.

Foto: Lionel Cironneau, ČTK/AP

Roger Federer ve finálovém duelu na turnaji sériem Masters v Paříži porazil Jo-Wilfrieda Tsongu.

Článek

"Čekal jsme hodně dlouho a jsem moc rád, že se mi tady konečně povedlo vyhrát," řekl Federer. "Mrzí mě, že jsem nedokázal hrát lépe. Ale dneska byl lepší, prostě příliš rychlý," konstatoval vítěz turnaje z roku 2008 Tsonga.

Bývalá světová jednička navázala na týden starý triumf z rodné Basileje, ve Švýcarsku i v Paříži ztratil dohromady jediný set. Federer vyhrál už 18. turnaj série Masters a v historické tabulce se osamostatnil na druhém místě. V čele je Španěl Rafael Nadal s 19 triumfy, třetí pozice patří Američanovi Andre Agassimu.

Federer odehrál 99. finále na okruhu ATP a stovku může zaokrouhlit na blížícím se Turnaji mistrů v Londýně. Švýcarský tenista po semifinálové výhře nad Tomášem Berdychem postoupil v hale Bercy do finále vůbec poprvé a zaplnil jedno z mála bílých míst ve své kariéře. Pařížský turnaj byl jediným podnikem série Masters, kde si vítěz rekordních 16 grandslamových turnajů ještě nezahrál o titul.

PAŘÍŽ
Dvouhra - finále:
Federer (3-Švýc.) - Tsonga (6-Fr.) 6:1, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - finále:
Bopanna, Kuréší (7-Ind./Pák.) - Benneteau, Mahut (Fr.) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata: