Hlavní obsah

Kvitová je nejlepší tenistkou roku, oznámila organizace WTA

Je nejlepší! Česká tenisová hvězda Petra Kvitová byla podle novinářů nejlepší hráčkou uplynulého ročníku na okruhu. Na svých internetových stránkách to oznámila organizace WTA. Jednadvacetiletá Češka získala ještě další tři ocenění. Kvitové fedcupová kolegyně Květa Peschkeová utvořila spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou nejlepší deblový pár sezóny.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Radost Petry Kvitové

Článek

Petra Kvitová byla jednou z nejvážnějších kandidátek na zisk prestižního ocenění. V uplynulém ročníku, který znamenal výrazný milník v její kariéře, vyhrála slavný Wimbledon, triumfovala na prestižním Turnaji mistryň a s fedcupovými spoluhráčkami získala i Pohár federace. Češky ve finále porazily Rusko.

Kvitová vstupovala do sezóny na 34. příčce a ukončila ji na druhém místě v těsném závěsu za vedoucí Caroline Wozniackou. Na Dánku v současnosti ztrácí 115 bodů. Češka vybojovala dohromady šest titulů.

"Tahle sezóna je zkrátka jako sen," prohlásila po ocenění Kvitová. "Je pro mě obrovská pocta získat ocenění Hráčka roku a připojit se k nejlepším hráčkám, které kdy hrály tenhle sport, speciálně k Martině Navrátilové. Rok 2011 budu vždycky chovat ve své mysli a budu na něm stavět," dodala Kvitová, jež byla loni podle WTA nováčkem roku.

Jednadvacetiletá tenistka z Fulneku zároveň zvítězila v hlasování novinářů o ocenění Hráčka s nejvýraznějším zlepšením. Ve stejné kategorii ji ocenili i tenisoví fanoušci. Její kolegyně z okruhu jí navíc udělily Karen Krantzcke Sportsmanship Awar, která se uděluje za profesionalismus, přístup a pro fair play.

Šestatřicetiletá Peschkeová se dočkala společně se Slovinkou Srebotnikovou ocenění za nejlepší deblový pár sezóny. Tenistky, které ukončily ročník na prvním místě deblového žebříčku, vyhrály letos Wimbledon a šest dalších turnajů.

Nástupkyní Kvitové na pozici nováčka roku se stala Rumunka Irina-Camelia Beguová, comebackem roku byly vyhlášeny výkony Sabine Lisické z Německa. Hráčky označily za nejlepší turnaje ve Stuttgartu a Acapulku. Fanoušci mají ve dvouhře nejraději Polku Agnieszku Radwaňskou a ve čtyřhře bělorusko-ruskou dvojici Viktoria Azarenková, Maria Kirilenková.

Reklama

Související témata: