Hlavní obsah

Federer je devátý rok po sobě nejoblíbenějším tenistou fanoušků

Švýcarský tenista Roger Federer sice klesl na čtvrté místo žebříčku, pro fanoušky je však stále jedničkou. Šestnáctinásobný grandslamový vítěz vyhrál devátý rok po sobě hlasování tenisových příznivců o nejoblíbenějšího hráče.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Roger Federer je nejoblíbenějším tenistou okruhu ATP.

Článek

Mužská organizace ATP vyhlásila ceny za letošní rok v sobotu, den před startem Turnaje mistrů v Londýně.

Nejlepší tenista a deblový pár roku byli vyhlášeni na základě světového žebříčku, prvenství tedy náleží aktuální jedničce Novaku Djokovičovi ze Srbska, jenž bude v pondělí prvním soupeřem Tomáše Berdycha, a americkým dvojčatům Bobu a Mikeu Bryanovým.

Třicetiletého Federera vedle fanoušků ocenili také jeho kolegové, na základě jejichž hlasování získal Švýcar už posedmé v kariéře Cenu Stefana Edberga za sportovní chování.

Comebackem roku byly vyhlášeny výkony Argentince Juana Martína del Potra za to, že se vrátil po vleklém zranění zápěstí. Předloňský vítěz US Open kvůli mnohaměsíční pauze klesl až na 485. místo žebříčku a aktuálně je už na 11. pozici.

Cenu pro nejlepšího nováčka získal dvacetiletý Kanaďan Milos Raonic, jenž letos bez ztráty setu vyhrál turnaj v San Jose. O osm let starší Američan Alex Bogomolov byl označen za hráče, který letos zaznamenal nejvýraznější zlepšení.

Antukový král Rafael Nadal ze Španělska dostal za působení své nadace humanitární cenu pojmenovanou po Arthuru Asheovi.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner