Hlavní obsah

Berdych musí Djokoviče zmydlit jako psa, směje se kouč Krupa

Světová tenisová jednička Novak Djokovič není úplně typickým hráčem do haly a to by na Turnaji mistrů v Londýně mohlo dát výhodu dalším hráčům. Myslí si to Tomáš Krupa, trenér Tomáše Berdycha. Český tenista zahájí Turnaj mistrů v pondělí večer stejně jako loni s Djokovičem.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Tenista Tomáš Berdych

Článek

"Máme takové repete. Jen se trošičku vyměnily pozice na prvním místě," řekl Krupa o Djokovičovi, který letos vystřídal v čele tenisového žebříčku Rafaela Nadala.

"Máme s Novakem letos velice negativní bilanci, tak doufejme, že to bude tentokrát trošičku lepší," řekl Krupa českým novinářům. Berdych prohrál letos s Djokovičem všechna tři utkání, z toho dvě skrečoval kvůli zranění. Berdychovi se podařilo Djokoviče porazit zatím jen jednou - loni v semifinále Wimbledonu. Prohrál s ním i před rokem v Londýně na Turnaji mistrů.

Podle Krupy to má Djokovič v Londýně "složitější, protože není úplně typickej halař". "Je to pro něho malinko těžší, než když hraje venku na betonu, kde jsou přírodní vlivy. To mu mnohem víc sedí než tady. Zase to nahrává jiným hráčům," dodal Krupa.

Před loňským duelem v Londýně Berdych tvrdil, že s Djokovičem není možné se pouštět do dlouhých výměn. Při posledním turnaji v Paříži se Berdychovi přitom podařilo porazit Brita Andyho Murrayho, který je světovou trojkou, právě v utkání plném dlouhých výměn.

Nějakou chybu musí nechat Novakovi

"Každý hráč se vyvíjí. Někdy se bude muset hrát delší výměna. Není to tak, že všechno musí uhrát on. Nějakou chybu musí nechat udělat i toho Novaka. Doufejme, že nějakou chybu udělá," řekl Krupa, ale nechtěl se pouštět do podrobností taktického plánu. "Musí ho zmydlit jak psa," řekl se smíchem.

Potvrdil, že Berdych je v lepší formě než před rokem. "Není to špatný. Je v lepší kondici fyzicky i pokud jde o sebevědomí," řekl. Zdůraznil, že letos má v závěru sezony lepší výsledky a předčasně vypadl jen v Basileji.

Pomohlo mu i vítězství nad Murraym v Paříži. "Takové utkání pomůže. Doufejme, že zopakuje minimálně výkon z Paříže," řekl Krupa.

Berdych dnes trénoval před pondělním utkáním se svým koučem. Na rozdíl od většiny turnajů jsou tréninkové kurty přístupné veřejnosti - nejen divákům s platnými vstupenkami. Trénink českého tenisty sledovali nejen fanoušci, ale také jeho nová přítelkyně, modelka Ester Sátorová.

Berdychův tým se dnes také poprvé dopravoval autem z hotelu do haly O2, kde se turnaj hraje. Vzhledem k husté mlze nejezdily lodě, které jinak hráče do haly po Temži přepravují.

Reklama