Hlavní obsah

Federer na Turnaji mistrů převálcoval Nadala, Tsonga porazil Fishe

Takhle jednoznačný zápas čekal málokdo. Švýcarský tenista Roger Federer bez nejmenších obtíží porazil druhého hráče světového žebříčku Rafaela Nadala a s předstihem postoupil do semifinále londýnského turnaje. Federer dovolil Nadalovi jen tři hry a vyhrál po sadách 6:3 a 6:0. V úvodním úterním utkání porazil Jo-Wilfried Tsonga z Francie Američana Mardyho Fishe po setech 7:6 a 6:1 a zachoval si šanci pro postup do další fáze turnaje.

Foto: Toby Melville, Reuters

Roger Federer ze Švýcarska na Turnaji mistrů

Článek

Federer vstoupil do zápasu dvojchybou, ale to byla snad jediná kaňka na úžasném výkonu, který v londýnské O2 Areně předvedl. Španělský antukový specialista, který se v průběhu celé letošní sezóny spíše trápil, se Švýcarem dokázal držet krok jen v úvodu prvního setu. Federer hrál odvážně a jeho tvrdé údery v náročných úhlech dopadaly přesně k čarám.

Španěl Rafael Nadal bojoval na Turnaji mistrů proti Rogeru Federerovi marně.foto: Reuters/Toby Melville

Nadal, který si v úvodním utkání proti Mardy Fishovi stěžoval na žaludeční potíže, jako obyčejně bojoval a snažil se nabudit sám sebe několika vydřenými míči. Proti téměř bezchybné hře Švýcara však neměl šanci. Ve druhé sadě Federer už dominoval úplně a nadělil dokonce svému odvěkému rivalovi "kanára".

Tsonga bude bojovat o semifinále

Tsonga měl převahu v celém utkání. V první sadě dvakrát získal podání soupeře, ale o brejk vždy přišel. Sadu tak Francouz získal až ve zkrácené hře. I druhý set začal výměnou podání, ale pak už šestý nasazený Tsonga dominoval. Američan, který měl v poslední době problémy s levým stehenním svalem, častěji chyboval.

Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga na Turnaji mistrůfoto: Reuters/Toby Melville

"Jsem nadšený ze své letošní první výhry na Turnaji mistrů," řekl Tsonga a věřil, že ve čtvrtek proti Nadalovi vybojuje semifinále. "Semifinále je na dosah a to je dobrá zpráva. Proti Fishovi jsem hrál výborně, ale slibuji, že budu ještě lepší," tvrdil.

Turnaj mistrů, skupina B:
Dvouhra:
Federer (4-Švýc.) - Nadal (2-Šp.) 6:3, 6:0.on-line
Tsonga (6-Fr.) - Fish (8-USA) 7:6 (7:4), 6:1.on-line
Čtyřhra:
Llodra, Zimonjič (2-Fr./Srb.) - Bopanna, Kúreší (5-Indie/Pák.) 7:6 (8:6), 6:3, Mirnyj, Nestor (5-Běl./Kan.) - Fyrstenberg, Matkowski (8-Pol.) 6:4, 6:3.

Reklama