Hlavní obsah

Byl to můj nejhorší zápas v sezóně, přiznal po porážce Djokovič

LONDÝN

Světová jednička Novak Djokovič označil středeční zápas se Španělem Davidem Ferrerem na Turnaji mistrů za svůj nejhorší v sezóně. Srbský tenista prohrál druhý duel v Londýně hladce 3:6, 1:6 a bude v pátek proti krajanovi Janku Tipsarevičovi usilovat o udržení naděje na semifinále, o které na dálku bojuje s Tomášem Berdychem.

Foto: ČTK/AP

Novak Djokovič utrpěl na Turnaji mistrů překvapivou porážku.

Článek

"Musím ocenit soupeře, odehrál skvělý zápas. Ale já jako kdybych na kurtu nebyl," uvedl vítěz tří letošních grandslamů Djokovič po páté porážce v sezoně. "Rozhodně to byl můj nejhorší letošní zápas. Udělal jsem strašně moc nevynucených chyb a celkově jsem nehrál dobře. Tak to je," řekl Djokovič, jenž v prvním utkání v Londýně utekl Berdychovi z mečbolu a českého hráče porazil ve třech setech.

Svěřenec slovenského trenéra Mariána Vajdy vlétl do sezóny 41 výhrami za sebou a získal téměř vše, co se dalo, na konci roku mu však dochází dech. "Možná je to délkou sezóny. Možná je to jen tím, že se necítím dobře. Ale takové dny ve sportu přicházejí a musíte přijímat i porážky," řekl Djokovič, jenž měl před turnajem obavy ze svého zraněného ramena.

"Nemám slov"

Čtyřiadvacetiletý Srb se držel pátého hráče světa Ferrera jen do stavu 3:3 v prvním setu, pak však i vinou nevynucených chyb, jichž udělal celkem 33, z utkání odpadl. "Nemám pro ten zápas slov. Nic se mi nedařilo. Bylo to prostě hrozné. Když se koukám na statistiky, stydím se," dodal.

I když Djokovičovi hrozí, že nepostoupí do semifinále, což se podle něj stane, pokud se pro zápas s Tipsarevičem nezlepší o 50 procent, nezkazí to dojem z jeho životní sezóny. "Tenhle ročník už nic nezničí. I kdybych od US Open nevyhrál, tak má sezóna bude stejně úžasná," poznamenala srbská hvězda.

Ferrer zaznamenal proti Djokovičovi pátou výhru v jedenáctém vzájemném zápase a zajistil si postup do semifinále. Zatímco jeho soupeř označil středeční duel za nejhorší v sezóně, prožíval devětadvacetiletý Španěl úplně jiné pocity. "Myslím, že dnes to bylo zřejmě mé nejlepší letošní utkání," řekl Ferrer, jenž jako jediný v Londýně ještě neztratil set a v pátek večer se utká s Berdychem.

Po proměněném mečbolu proti Djokovičovi ani Ferrer neslavil, jen se jemně usmál, pokrčil rameny a gestem naznačil téměř omluvu. "Bylo to gesto překvapení. Vždyť jsem porazil světovou jedničku ve dvou setech," doplnil dosavadní suverén Turnaje mistrů.

Reklama

Související témata: