Hlavní obsah

Berdych měl úspěšnou sezónu, proto mu kouč oholil vlasy

PRAHA

Na počátku byla sázka tenisty Tomáše Berdycha s koučem Tomášem Krupou. Plácli si ve Wimbledonu. Předmětem jejich sázky byla Berdychova úspěšnost ve zbytku sezóny. Krupovi se nakonec vyplatil optimismus a po konci sezóny tak mohl sáhnout po holícím strojku, aby Berdychovi oholil vlasy.

Foto: facebook.com, Facebook

Vlasy Tomáše Berdycha jdou dolů.

Článek

„Sázka je sázka. Ve Wimbledonu jsme se s Tomášem (Krupou) vsadili, že pokud budu hrát na Masters (Turnaji mistrů), získám alespoň jeden titul a vyhraju 50 zápasů, půjdou (vlasy) dolů. Všem ještě jednou díky,“ napsal Berdych na Facebook k fotografiím, na nichž ho kouč holí strojkem.

Tenista Tomáš Berdych (druhý zleva) s koučem Tomášem Krupou (druhý zprava).foto: Facebook/facebook.com

Berdych všechny tři podmínky splnil. Na turnajový titul dosáhl v čínském Pekingu, na Turnaj mistrů se kvalifikoval ze sedmé příčky a postoupil tam dokonce do semifinále, kde nestačil na Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie. I přesto předtím v roce 2011 zvedal ruce nad hlavu na znamení vítězství po třiapadesáti zápasech.

Ester Sátorová držela v hledišti palce svému příteli Tomáši Berdychovi po celý Turnaj mistrů v Londýně.foto: ČTK/AP/Alastair Grant

Teď Berdycha čeká několik zasloužených dní dovolené. „Vyrazím někam do tepla,“ prohlásil v Londýně s tím, že místo specifikovat nebude. Bude moci strávit trochu více času s přítelkyní Ester Sátorovou. A na co se těší nejvíc? „Vzbudím se, kdy chci. Budu jíst, kdy chci, a nebudu dodržovat žádný dril,“ svěřil se.

Reklama

Související témata: