Hlavní obsah

Berdychovy věci z Turnaje mistrů se vydražily za 43 tisíc korun

LONDÝN

Tenista Tomáš Berdych přispěl na charitu během nedávného Turnaje mistrů v Londýně částkou 43.000 korun. Osmička nejlepších hráčů světa věnovala své oblečení, rakety, tašky a další věci do internetové aukce, která začala 19. listopadu a trvala deset dnů. Dražba dohromady vynesla přes 57.000 dolarů, což je milion korun.

Foto: Tan Sang, ČTK/AP

Tenista Tomáš Berdych na Turnaji mistrů

Článek

Tenisté polovinu výtěžku věnovali oficiální charitě Turnaje mistrů akci Save the Children, druhou polovinu podle vlastního výběru. Berdych se rozhodl pro Centrum paraple, které pomáhá lidem s poškozením míchy. Podle webu ATP byly jeho věci vydraženy za 2300 dolarů.

Největší sumou přispěl na charitu šampion Turnaje mistrů Švýcar Roger Federer. Věci z vitríny populárního hráče se prodaly za 17.800 dolarů (asi 330.000 korun), o tři tisíce dolarů méně vynesly předměty od Španěla Rafaela Nadala.

K charitě přispěli i zbývající účastníci turnaje: Brit Murray, Srb Djokovič, Francouz Tsonga, Španěl Ferrer a Američan Fish. Pět vítězných nejvyšších nabídek přišlo z Japonska (včetně té za Berdychovy věci), dvě z Británie a jedna ze Švýcarska.

Reklama