Hlavní obsah

Prvním turnajem Kvitové na okruhu WTA bude Sydney

SYDNEY

Prvním turnajem wimbledonské vítězky Petry Kvitové na okruhu WTA v nadcházející sezóně bude akce v Sydney. Světová tenisová dvojka se do někdejšího olympijského města přesune po Hopmanově poháru z Perthu.

Foto: Misha Japaridze, ČTK/AP

Petra Kvitová začne příští turnajovou sezónu v Sydney.

Článek

"Na Austrálii mám skvělé vzpomínky," citovala Kvitovou oficiální stránka turnaje. Jednadvacetiletá česká tenistka připomněla své tituly z Hobartu z roku 2009 a letos z Brisbane. "Proto doufám, že rok 2012 bude mým rokem pro triumf v Sydney," řekla.

Kvitová vstoupí do sezóny s Tomášem Berdychem první týden roku na turnaji smíšených dvojic v Perthu a v Sydney se představí od 9. ledna. "Slyšela jsem, jak je Sydney krásné, proto už se nemůžu dočkat, až uvidím přístav a pláže," řekla Kvitová.

Myslela ale hlavně na tenis. "Bude to perfektní příprava na Australian Open a možnost zahrát si pár hodně kvalitních zápasů," řekla letošní vítězka Turnaje mistryň.

Po Sydney už bude Kvitovou čekat první grandslamový turnaj sezony v Melbourne Parku, po kterém by se v případě úspěchu mohla stát světovou jedničkou.

Spolu s Kvitovou by se měly v olympijském centru v Sydney představit i první hráčka světa Caroline Wozniacká z Dánska nebo letošní grandslamové vítězky - Australanka Samantha Stosurová, která ovládla US Open, a královna Roland Garros Li na z Číny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články