Hlavní obsah

Světová dvojka Kvitová v extralize pomohla Prostějovu k výhře

PROSTĚJOV

Wimbledonská vítězka Petra Kvitová získala v extralize suverénně bod a pomohla tenistům Prostějova k první výhře v semifinálové skupině A nad Spartou jasně 6:0 na zápasy. V pondělí se Prostějov utká s TK Neridé.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Petra Kvitová.

Článek

Světová dvojka Kvitová v zahajovacím utkání porazila Kláru Zakopalovou 6:1 a 6:2. Jednadvacetiletá Kvitová odehrála na českém území první soutěžní zápas po triumfu na Turnaji mistryň a s českým týmem ve Fed Cupu. Zakopalové nepovolila ani jeden brejkbol, sama soupeřce vzala pětkrát servis a jasně zvítězila.

Prostějov, obhájce titulu a největší favorit extraligy, o výhře rozhodl už ve dvouhrách a čtyřhry se ani nehrály. Vedle Kvitové zvítězili Ukrajinec Sergej Stachovskij, Lucie Šafářová, Fin Jarkko Nieminen, Ital Andreas Seppi a Němec Florian Mayer.

Pražané do dvouher nepostavili Radka Štěpánka, bývalého hráče Prostějova, který před letošní extraligou přestoupil do Sparty.

Extraliga tenisových družstev - semifinálové skupiny:
Skupina A (Prostějov):
Prostějov - Sparta Praha 6:0
Kvitová - Zakopalová 6:1, 6:2, Stachovskij (Ukr.) - Dlouhý 6:3, 6:2, Šafářová - Záhlavová-Strýcová 6:4, 6:2, Nieminen (Fin.) - Čermák 6:3, 6:1, Seppi (It.) - Konečný 6:4, 7:5, Mayer (Něm.) - Dodig (Chorv.) 2:6, 6:4, 6:4.
Skupina B (Přerov):
Precolor Plus Přerov - LTK Liberec 7:2
Kukuškin (Uzb.) - Majšajdr 6:4, 6:7, 6:3, Hladíková - Pivovarovová (Rus.) 1:6, 4:6, Rosol - Vögeli 6:1, 6:2, Kerberová (Něm.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:0, 6:0, Istomin (Uzb.) - Schmid 6:3, 6:2, Troicki (Srb.) - Haider-Maurer (Rak.) 3:6, 3:6, Rosol, Troicki - Schmid, Vögeli 7:6, 6:4, Kerberová, Dobrá - Mayrová-Achleitnerová, Pivovarovová 6:3, 7:5, Istomin, Kukuškin - Haider-Maurer, Majšajdr 6:3, 6:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články