Hlavní obsah

Na úvod Hopmanova poháru Francie otočila zápas s Čínou

PERTH

Tenisový Hopmanův pohár smíšených dvojic začal výhrou Francie nad Čínou 2:1. První bod sice v Perthu získala čínská vítězka French Open Li Na, jež porazila Marion Bartoliovou 2:6, 6:2, 6:4, Richard Gasquet ale nedal šanci hráči z páté stovky světového žebříčku Wu Ti (6:1, 6:3) a závěrečný mix byl ještě jednoznačnější, protože Francouzi v každém setu ztratili jediný game.

Článek

Na Nový rok vstoupí do soutěže zbývající týmy skupiny B Španělsko a domácí Austrálie. Až v pondělí začne turnaj pro Petru Kvitovou s Tomášem Berdychem, kteří se jako největší papíroví favorité utkají s Bulharskem. Druhou dvojici skupiny A tvoří Dánsko a obhájci titulu z USA.

V čínském týmu se i přes celkovou prohru radovala z úspěšného vstupu do sezóny Li Na. Po triumfu na pařížské antuce, kde vyhrála dvouhru na turnaji z "velké čtyřky" jako první Asiatka v historii, výkonnostně strádala. S obrovským nárůstem popularity a tlakem se nedokázala vyrovnat a ve zbytku sezóny vyhrála jen sedm ze 16 zápasů.

"Je to perfektní start a dobrý krok směrem k Australian Open (kde před rokem byla ve finále). Mým cílem je letos vyhrát další grandslamový turnaj," uvedla devětadvacetiletá Číňanka, aktuální světová pětka, po výhře nad devátou hráčkou žebříčku WTA. "Po French Open se mi změnil život. Kdekoliv hraju, lidé mě znají. Neustále mě někdo fotí. Je těžké po zisku velkého titulu udržet koncentraci. Ale jsem zpátky," dodala.

Reklama