Hlavní obsah

Benešová zahájila v Brisbane sezonu první výhrou nad Šafářovou

BRISBANE

Tenistka Iveta Benešová vstoupila do nového roku vítězstvím 2:6, 7:5 a 7:5 nad Lucií Šafářovou v českém souboji prvního kola turnaje v Brisbane. Osmadvacetiletá rodačka z Mostu porazila svou o čtyři roky mladší krajanku v šestém vzájemném duelu poprvé v kariéře.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Česká tenistka Iveta Benešová na úvod sezóny vyřadila krajanku Šafářovou.

Článek

Benešovou v druhém kole turnaje, který loni vyhrála Petra Kvitová, čeká nejspíš souboj s domácí hvězdou Samanthou Stosurovou. Nasazená jednička a vítězka US Open by podle papírových předpokladů neměla mít na úvod problémy s Anastasií Jakimovovou z Běloruska.

Úspěšně se na okruh WTA vrátila Belgičanka Kim Clijstersová, jež bude za dva týdny v Melbourne obhajovat svůj loňský triumf z Australian Open. Bývalá světová jednička, která musela loňskou sezonu ukončit předčasně kvůli zranění už v srpnu, porazila v prvním kole 6:1, 6:4 Rumunku Simonu Halepovou.

V hlavní soutěži dvouhry v Brisbane jsou ještě Klára Zakopalová a Barbora Záhlavová-Strýcová, mezi muži Radek Štěpánek. Druhá hráčka světa Kvitová loňský titul neobhajuje, neboť společně s českou mužskou jedničkou Tomášem Berdychem reprezentuje na Hopmanově poháru v Perthu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Brisbane (tvrdý povrch):
Muži (dotace 434.250 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Duckworth (Austr.) - Mahut (Fr.) 6:4, 6:4, Dolgopolov (3-Ukr.) - Falla (Kol.) 7:6 (7:3).
Ženy (dotace 655.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Šafářová (ČR) 2:6, 7:5, 7:5, Schiavoneová (3-It.) - Pěrvaková (Kaz.) 4:4 skreč, Clijstersová (5-Belg.) - Halepová (Rum.) 6:1, 6:4, Jovanovská (Srb.) - Dellacquaová (Austr.) 6:4, 6:2, Hantuchová (SR) - Cibulková (8-SR) 3:6, 6:4, 6:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články