Hlavní obsah

Djokoviče nadchlo Abú Zabí: Bylo tu fajn, přijel za mnou i Maradona

Silvestrovským vítězstvím zpečetil král světového tenisu Srb Novak Djokovič spanilé tažení exhibičním turnajem v Abú Zabí. „A teď vyrazím do přístavu na koncert Coldplay,“ vyřkl 24letý borec plán pro pár posledních hodin roku 2011. O nadcházejících dvanácti měsících mluvil pro vybraná média po konci turnaje ve Spojených arabských emirátech.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič a David Ferrer pózují s trofejí od novoborských sklářů pro finalisty exhibičního turnaje v Abú Zabí.

Článek

Poprvé v kariéře jste přijel na turnaj v Abú Zabí. Jak jste byl s vystoupením na exhibici před rozbíhající se sezónou spokojený?

Šlo o fantastickou přípravu. Do Australian Open už mě nečeká žádný jiný turnaj, tudíž jsem k zápasům přistupoval na sto procent, přestože šlo o exhibiční akci. A těžko můžete mít na tréninku lepší soupeře než Federera nebo Ferrera. Vážně jsem moc spokojený. A nejen proto, že jsem vyhrál. Cítil jsem se v Abú Zabí jako doma.

Postupně jste porazil Monfilse, Federera a Ferrera. Byl jste potěšen vlastními výkony?

Ano. Myslím, že s ohledem na dobu, jak dlouho trénuju, jsem v dobré formě. Ale jsem přesvědčený, že budu ještě lepší. Potřebuju tak čtrnáct dnů, abych byl stoprocentní. Všechno je načasované k Australian Open.

Přijel jste do Abú Zabí už v polovině prosince. Z jakého důvodu?

Trénovat v Evropě touhle dobou je nemožné. Tady ráno vezmu tričko, šortky a jdu běhat na pláž. Přitom v Srbsku je zima a těžko bych někde hledal stejné podmínky, jaké jsem měl v Emirátech. Bylo tu fajn. Myslím, že jde o fantastické místo pro přípravu v této roční době. Předešlé tři roky jsem trávil přelom roku v Dubaji. Mám rád tenhle kout světa.

Novak Djokovič s trofejí pro vítěze exhibičního turnaje v Abú Zabí.foto: Reuters/Ahmed Jadallah

Co jste zvládl kromě tréninku a zápasů během pobytu v Emirátech?

S bratrem jsme jezdili na velbloudech, koupali jsme se. A také jsem se sešel s Diegem Maradonou, který trénuje Al Wasl. Známe se už tři roky, takže za mnou přijel. Chtěl hrát tenis, tak jsme si dali pár míčů a on vyhrál… (dlouze se směje) Ale vážně. Diego je velký bojovník. Ještě s bratrem Markem a mým trenérem jsme si zahráli nohejbal. Zažít něco takového je neuvěřitelné, obrovská zkušenost. Já k němu chovám velký respekt. Jde o obrovskou legendu světového fotbalu.

Jak bude vypadat vaše další příprava?

Ještě budu pracovat trošku na fyzické kondici, ale hlavně už trénuju na kurtu. Zaměřil jsem se především na výbušnost a dynamiku, abych byl rychle u míče.

Zažil jste fantastický rok 2011, v němž jste vyhrál Australian Open, Wimbledon a také US Open. Prozradíte plány na sezónu 2012?

Nejlepší by bylo, kdyby mě organizátoři do Abú Zabí za rok pozvali znovu, protože budu světovou jedničkou, a tudíž budou stát o moji přítomnost… (směje se) Cítím se odpočinutý zejména psychicky. Hlava už je nachystaná na všechny velké výzvy, které mě čekají v novém roce. Kromě jiných je ve hře i jeden netradiční turnaj, který mě hodně láká.

Mluvíte o olympijských hrách v Londýně?

Přesně tak. Jde o obrovskou motivaci. Musím se poradit s týmem, jak složíme program zápasů. Nechci ztratit pozici světové jedničky. K tomu se hraje Davis Cup. O mém účinkování v reprezentaci si musím promluvit s kapitánem Srbska. Půjde o náročnou sezónu. Nicméně Hry jsou jednou za čtyři roky, jde o největší sportovní akci a já bych moc rád měl zlatou medaili!

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články