Hlavní obsah

Francouzi Bartoliová a Gasquet jsou ve finále Hopmanova poháru

PERTH

Francouzští tenisté Marion Bartoliová a Richard Gasquet jsou prvními finalisty Hopmanova poháru smíšených dvojic. Přímý souboj se Španělskem o prvenství ve skupině B rozhodli už po dvouhrách a v sobotu si v Perthu zahrají o titul. Jejich soupeřem může být Česká republika.

Foto: Christian Alminana, ČTK/AP

Richard Gasquet pomohl k vítězství Francie v Hopman Cupu nad Španělskem.

Článek

První bod pro Francii získala Bartoliová, jež porazila 6:2, 6:4 Anabel Medinaovou. Totožným výsledkem v utkání proti Fernandu Verdaskovi rozhodl celý zápas Gasquet, který tak v Perthu vyhrál všechny tři singly. Smíšená čtyřhra se už nehrála.

Bartoliová s Gasquetem zařídili Francii druhou finálovou účast v historii po roku 1998, kdy Mary Pierceová a Cédric Pioline podlehli Slovensku. O první triumf na Hopman Cupu se utkají s vítězem skupiny A, kterým může být jeden z tria ČR, Dánsko a Bulharsko. V nejlepší pozici je před závěrečným duelem česká dvojice Petra Kvitová, Tomáš Berdych, kterou v pátek čeká Dánsko.

V druhém dnešním utkání skupiny B porazila domácí Austrálie 2:1 Čínu a na závěr se dočkala první výhry na turnaji. Třetí zápas debutující Číny měl naprosto stejný průběh jako ty předchozí - nejprve vítězka Roland Garros Li Na vyhrála svou dvouhru, dnes 6:3, 6:2 nad Jarmilou Gajdošovou. Poté její kolega Wu Ti, na 424. místě žebříčku papírově nejslabší účastník turnaje, podlehl 4:6, 5:7 bývalé světové jedničce Lleytonu Hewittovi. A v závěrečném mixu hraném na jeden set dokonala Austrálie obrat zásluhou výhry 8:5.

Tenisový Hopmanův pohár smíšených dvojic v Perthu (Austrálie):
Skupina B:
Francie - Španělsko 2:0
Bartoliová - Medinaová 6:2, 6:4, Gasquet - Verdasco 6:2, 6:4. Smíšená čtyřhra se nehrála.
Austrálie - Čína 2:1
Gajdošová - Li Na 3:6, 2:6, Hewitt - Wu Ti 6:4, 7:5, Gajdošová, Hewitt - Li Na, Wu Ti 8:5.
Konečná tabulka:
1. Francie 3 3 0 7:1 15:3 3
2. Španělsko 3 2 1 4:4 9:10 2
3. Austrálie 3 1 2 3:6 8:13 1
4. Čína 3 0 3 3:6 6:12 0

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články