Hlavní obsah

Kvitová porazila jedničku Wozniackou. Berdych pak potvrdil postup Česka do finále

PERTH

Čeští tenisté po osmnácti letech postoupili do finále Hopmanova poháru! Postup si zajistili po vítězství 2:0 nad Dánskem. První bod vybojovala světová dvojka Petra Kvitová, která v prestižním zápase porazila jedničku Caroline Wozniackou 7:6, 3:6 a 6:4 a na turnaji si dál udržuje neporazitelnost. Tu si drží i Tomáš Berdych, jenž podle očekávání snadno porazil Frederika Nielsena 6:1, 6:3. Česká republika tak bez porážky ovládla skupinu A.

Foto: Theron Kirkman, ČTK/AP

Petra Kvitová nakonec Dánku Caroline Wozniackou vyprovodila z kurtu.

Článek

Naposledy se Česko probojovala do finále před osmnácti lety, kdy turnaj smíšených dvojic vyhráli Petr Korda s Janou Novotnou. Kvitová s Berdychem mohou na jejich triumf navázat, to ale musí v sobotním finále (od 8 hodin SEČ) porazit Francii.

Kvitová zápas plný zvratů a prohraných podání začala lépe, rychle získala náskok jednoho brejku a mířila za vítězstvím v první sadě. Za stavu 5:4 měla tři setboly, jenže game nakonec vyhrála Dánka a po nevýrazném začátku srovnala s českou tenistkou krok. Kvitová sadu nedopodávala ani za stavu 6:5 a rozhodnout tak musel tie-break, který vítězným bekhendem po lajně nakonec vyhrála Češka 7:4.

I druhé dějství začala lépe Kvitová, jenže s Dánkou měla čím dál více starostí a soupeřka nakonec ze stavu 1:3 otočila na 6:3. Ve třetí sadě šla Kvitová rychle do vedení 3:0 a ve vyrovnané koncovce sady nakonec vyhrála 6:4. Wozniackou tak porazila podruhé za sebou.

Petra Kvitová nakonec Dánku Caroline Wozniackou vyprovodila z kurtu.foto: ČTK/AP/Theron Kirkman

"Byl to skvělý zápas od obou a jsem ráda, že jsem nakonec vyhrála. Byl to malý test, jak jsme na tom na začátku sezóny a byl to velice těsný zápas," řekla Kvitová.

Wozniacká nebrala zápas s Kvitovou jako duel se soupeřkou, která útočí na její pozici v čele žebříčku. "Necítím žádný tlak. Skončila jsem první dva roky po sobě, což je skvělé a moc lidí to nedokázalo. Je začátek roku, cítím, že moje forma stoupá a do začátku Australian Open je ještě týden," řekla dánská tenistka. "Myslím, že jsme s Petrou odehrály skvělé utkání, které mohla vyhrát každá z nás," uvedla.

Berdych hladce přidal druhý bod

Zatímco Petra Kvitová bojovala se světovou jedničkou skoro dvě a půl hodiny, Tomáš Berdych měl proti 236. hráči světa Frederiku Nielsenovi podle očekávání mnohem snazší práci. První set vyhrál už po 21 minutách v exhibičním tempu 6:1. Podobně se dlouho vyvíjel i druhý set, který však nakonec Dán v závěru lehce zdramatizoval, přesto prohrál 6:3. Protože už mají Češi postup jistý, závěrečná čtyřhra se hrát nebude.

„ S Nielsenem jsem hrál vůbec poprvé v životě. Hrál hodně aktivně, dost riskoval, ale nakonec to pro mě bylo snadné vítězství. Je to skvělé, teď bych tady ale chtěl vyhrát ještě jeden zápas,“ řekl po utkání Berdych s výhledem na sobotní finále s Francií, v němž se utká s Richard Gasquetem.

Tomáš Berdych měl proti Frederiku Nielsenovi snadnou práci.foto: ČTK/AP/Theron Kirkman

„Gasquet tady zatím, stejně jako já, neprohrál. Shodou okolností jsem tady s ním v Perthu absolvoval vůbec první trénink. Myslím, že to bude pěkný zápas. A věřím, že s Petrou celý turnaj vyhrajeme,“ dodal nedávný semifinalista Turnaje mistrů.

Tenisový Hopmanův pohár smíšených dvojic v Perthu (Austrálie):
Skupina A:
Česko - Dánsko 1:0 po úvodní dvouhře
Berdych - Nielsen 6:1, 6:3on-line
Kvitová - Wozniacká 7:6 (7:4), 3:6, 6:4
Bulharsko - USA 2:1
Pironkovová - Matteková-Sandsová 4:6, 4:6, Dimitrov - Fish 6:2, 6:1, Pironkovová, Dimitrov - Matteková-Sandsová, Fish 8:5.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články