Hlavní obsah

Tenistky Hlaváčková, Hradecká vyhrály v Aucklandu titul v deblu

České tenistky Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká vyhrály v Aucklandu titul ve čtyřhře. Vítězky loňského Roland Garros ve finále porazily německo-italskou dvojici Julia Görgesová, Flavia Pennettaová 6:7, 6:2, 10:7.

Foto: Nigel Marple, Reuters

Lucie Hradecká (vlevo) a Andrea Hlaváčková s trofejí pro vítězky čtyřhry na turnaji v Aucklandu.

Článek

Hlaváčková s Hradeckou na Novém Zélandu získaly svůj šestý společný deblový titul. Šestadvacetiletá Hradecká rozšířila sbírku úspěchů na okruhu WTA na dvanáct triumfů ve čtyřhře, pětadvacetiletá Hlaváčková jich má na kontě o tři méně.

Mečbol proměnila Hradecká volejem a zakřičela si. Hlaváčková se na kamarádku nechápavě podívala, jelikož netušila, že je konec. "Byla jsem zmatená a myslela si, že jen jdeme měnit strany a přitom Lucie zápas ukončila. Přišla jsem o okamžitou radost, ale nevadí," smála se Hlaváčková ve video rozhovoru na webu turnaje.

Vítězky si rozdělí jedenáct tisíc dolarů a navíc dostaly lahev vína. "Tu musíme vypít, je na cestu do Austrálie těžká," řekla Hradecká a za šéfku páru označila svoji kolegyni. "Já, to ne! Necítím se tak, ale proč ne," řekla Hlaváčková.

Italka Pennettaová se v sobotu měla v Aucklandu ještě představit ve finále dvouhry, její zápas s Číňankou Čeng Ťie byl však kvůli dešti odložen na neděli. Pokud se počasí nezlepší, jsou pořadatelé připraveni stejně jako v případě finále čtyřhry přesunout utkání do haly.

Brit Murray si v Brisbane zahraje o 22. titul

Brit Andy Murray potvrdil na turnaji v Brisbane roli nasazené jedničky a po semifinálové výhře 6:3, 6:2 nad Australanem Bernardem Tomicem postoupil do finále. Vítězství čtvrtého hráče světa poprvé osobně sledoval jeho nový trenér Ivan Lendl.

"Bylo to dobré. Šlo mi podání, což je proti Bernardovi důležité. Také jsem se dobře pohyboval a to má na mojí hru ohromný vliv," citovala agentura AP čtyřiadvacetiletého Murrayho, který vyhrál za 70 minut a soupeři nedovolil jediný breajkbol. Ve finále si rodák z Glasgow zahraje o svůj 22. titul z okruhu ATP s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem, který vyřadil turnajovou dvojku Francouze Gillese Simona po setech 6:3 a 6:4.

Murray začal s bývalou dlouholetou světovou jedničkou Lendlem spolupracovat koncem prosince a nejslavnější český tenista za ním dnes přiletěl do Austrálie. "Jsem rád, že je tady. Má hodně zkušenosti a vědomosti, takže jsem přesvědčen, že mi pomůže. Už první den s ním byl skvělý," přidal Murray, kterému má jednapadesátiletý Lendl pomoci konečně vyhrát grandslamový turnaj, kde britský tenista dosud třikrát prohrál ve finále.

"Vždycky když začnete pracovat s někým novým, je to jiné. Ale mě zajímá jen vítězství," přidal Murray s tím, že se proti Tomicovi nesnažil udělat na Lendla dobrý dojem. "I kdyby tady nebyl, rval bych se jako lev, protože mě zajímají jenom vítězství. Je mi jedno, jestli se na to nebude dát dívat, jestli budu hrát špatně, nebo dobře. O vítězství se musí bojovat a dneska jsem k tomu naštěstí ještě přidal dobrou hru," prohlásil.

Ve finále dvouhry žen Kaia Kanepiová porazila Slovenku Danielu Hantuchovou, se kterou v předchozích třech zápasech uhrála jediný set. Tentokrát zvítězila jasně 6:2, 6:1 a získal druhý titul v kariéře. Šestadvacetiletá Estonka navázala na triumf z Palerma v roce 2010.

Francouzské finále v Dauhá vyhrál Tsonga

Francouzské finále v Dauhá vyhrál Jo-Wilfried Tsonga. Šestý hráč světa, jenž postoupil ze semifinále bez boje díky zranění Rogera Federera, porazil v boji o titul 7:5 a 6:3 krajana Gaëla Monfilse.

Zápas byl hned v druhém gamu přerušen kvůli mlze, jež se snesla na kurt a způsobila, že se hráči smekali. Pokračovat se po vysušení hřiště mohlo zhruba za půl hodiny.

Finalista Turnaje mistrů Tsonga měl sice pomalejší start, prohrával 1:3, ale set nakonec získal. V druhé sadě si připsal rozhodující brejk na 4:2 a vedení už udržel.

Získal tak na úvod sezóny osmý titul v kariéře. Monfilse, který v semifinále vyřadil turnajovou jedničku Rafaela Nadala, porazil potřetí ze čtyř duelů.

O titul v Čennaí se utkají Tipsarevič s Raonicem

O titul na tenisovém turnaji v indickém Čennaí si v neděli zahrají nejvýše nasazený Janko Tipsarevič ze Srbska s Kanaďanem Milosem Raonicem.

Tipsarevič v semifinále porazil 6:1, 6:4 japonského kvalifikanta Go Soedu a bude usilovat o třetí titul v kariéře. Sedmadvacetiletý účastník listopadového Turnaje mistrů získal své první dvě trofeje loni v Moskvě a Kuala Lumpuru.

Loňský držitel ceny pro nejlepšího nováčka na ATP Tour Raonic se do svého třetího finále v životě dostal díky výhře 6:4, 6:4 nad turnajovou dvojkou Nicolásem Almagrem ze Španělska. Jednadvacetiletý rodák z černohorské Podgorici bude chtít v Indii navázat na triumf ze San Jose.

AUCKLAND - ženy (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Čtyřhra - finále:
Hlaváčková, Hradecká (3-ČR) - Görgesová, Pennettaová (4-Něm./It.) 6:7(2:7), 6:2, 10:7.
BRISBANE (tvrdý povrch):
Dvouhra mužů - semifinále (dotace 434 250 dolarů):
A. Murray (1-Brit.) - Tomic (8-Austr.) 6:3, 6:2
Dolgopolov (3-Ukr.) - Simon (2-Fr.) 6:3, 6:4.
Dvouhra žen - finále (dotace 655 000 dolarů)
Kanepiová (Est.) - Hantuchová (SR) 6:2, 6:1.
Čtřhra žen - finále:
Llagosteraová, Parraová (4-Šp.) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (USA) 7:6 (7:2), 7:6 (7:2).
DAUHÁ (tvrdý povrch, dotace 1 024 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Tsonga (3-Fr.) - Monfils (4-Fr.) 7:5, 6:3.
ČENNAÍ (tvrdý povrch, dotace 398 250 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Raonic (4-Kan.) - Almagro (2-Šp.) 6:4, 6:4, Tipsarevič (1-Srb.) - Soeda (Srb.) 6:1, 6:4

Reklama

Související témata: