Hlavní obsah

Berdych prohrál na exhibici v Melbourne s mladíkem Tomicem

MELBOURNE

Tenista Tomáš Berdych po triumfu s Petrou Kvitovou na Hopmanově poháru prohrál na exhibici Kooyong Classic v Melbourne hned úvodní zápas. Ve čtvrtfinále dnes nestačil na domácího devatenáctiletého mladíka Bernarda Tomice, jemuž v prvním vzájemném duelu v kariéře podlehl 6:4, 3:6 a 4:6.

Foto: Tim Wimborne , Reuters

Tomáš Berdych na domácího Bernarda Tomice nestačil.

Článek

Berdycha při jeho prvním utkání venku trápil vítr, který mu nejvíc ztěžoval nadhazování míčku při podání. "Mám nevýhodu, že mám vyšší nadhoz, ale s tím se musí člověk poprat. A je blbé, když si člověk nadhodí balon a ten pak musí sebrat sběrač," řekl Berdych v rozhovoru Radiožurnálu.

"Léčba šokem je lepší"

"Bylo to ale přínosné. Všechno před tím se hrálo vevnitř a teď to bylo poprvé venku. Všechno špatné je k něčemu dobré, tady to byl extrém a léčba šokem je možná lepší," řekl sedmý hráč světa.

Před grandslamovým Australian Open se Berdych ještě rozehraje, protože exhibice na melbournském předměstí pro osm hráčů pokračuje i pro poražené a dohrává se zápasy o konečná umístění. Nejlepší český tenista tak nastoupí proti Američanu Andymu Roddickovi, který prohrál s Francouzem Gaëlem Monfilsem.

Před rokem Berdych prohrál na Kooyong Classic rovněž hned ve čtvrtfinále, další zápasy kvůli dešti a časové tísni už nestihl.

Exhibiční tenisový turnaj mužů Kooyong Classic v Melbourne:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Tomic (Austr.) - Berdych (ČR) 4:6, 6:3, 6:4, Melzer (Rak.) - Tsonga (Fr.) 6:4, 6:3, Fish (USA) - Raonic (Kan.) 6:1, 6:2, Monfils (Fr.) - Roddick (USA) 7:6 (7:2), 7:6 (7:3).

Reklama

Související témata: