Hlavní obsah

Kvitová se opět přiblížila světovému trůnu. Ve čtvrtfinále smetla Hantuchovou

SYDNEY

Česká tenistka Petra Kvitová udělala další krok k tenisovému trůnu. Ve čtvrtfinále turnaje v Sydney smetla Slovenku Danielu Hantuchovou 6:0, 6:4 a od prvního místa na žebříčku WTA ji dělí už jen dvě vítězství na tomto turnaji. V semifinále se rodačka z Bílovce utká se čtvrtfinálovou přemožitelkou Lucie Šafářové, Číňankou Li Na.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Petra Kvitová hraje čtvrtfinále

Článek

"Jsem sama překvapená, jak výborně jsem hrála, což je před blížícím se Australian Open dobré vědět," radovala se po výhře Kvitová.

Hantuchová sice v žebříčku za aktuální světovou dvojkou zaostává jen o devatenáct příček, ale v první sadě byl mezi oběma hráčkami obrovský rozdíl. Česká reprezentantka výborně podávala, z prvního servisu si držela úspěšnost kolem pětasedmdesáti procent a soupeřka neměla na její hru odpověď.

Už po dvaceti minutách si Kvitová vypracovala tři setboly, hned první bez problémů proměnila a Hantuchové nadělila kanára. I druhou sadu loňská wimbledonská vítězka začala skvěle. Soupeřce sebrala hned na úvod podání a zdálo se, že cestu ke snadné výhře už nic nezkomplikuje.

Snaha Daniely Hantuchové byla marná.foto: Reuters/Daniel Munoz

Jenže i rodačka z Popradu se ve druhém dějství zlepšila na servisu a za stavu 2:0 vyhrála první game, za což sklidila od publika velký potlesk. Záhy i ona sebrala Kvitové podání a hru s favoritkou opticky srovnala.

Nejlepší česká sportovkyně roku však včas odpověděla. Za stavu 4:4 odehrála skvělý game, získala opět náskok jednoho brejku a zápas následně bez problémů doservírovala. Hantuchovou tak porazila i ve čtvrtém vzájemném zápase.

Čtvrtfinále turnaje v Sydney
Kvitová - Hantuchová 6:0, 6:4on-line

Reklama

Související témata: