Hlavní obsah

Korunovace se odkládá, Kvitová nestačila v Sydney na Li Na

SYDNEY

Ještě z ní nebude tenistka číslo jedna. Korunovace Petry Kvitové se odkládá. Postarala se o to Číňanka Li Na, která na českou tenistku vyzrála v semifinále turnaje v Sydney, když zvítězila 1:6, 7:5 a 6:2. Kvitová, která by se v případě vítězství celého turnaje posunula na post světové jedničky, tak bude vstupovat do blížícího se Australian Open jako číslo dva.

Foto: Daniel Munoz , Reuters

Petra Kvitová na Li Na nestačila.

Článek

Druhou možnost sesadit Dánku Caroline Wozniackou může mít Kvitová teoreticky na grandslamovém Australian Open, který začne v Melbourne v pondělí.

"Zápas dopadl, jak dopadl. Nejsem nejšťastnější, ale na druhou stranu jsme hrály dobře. Mám za sebou dva týdny, v kterých jsem odehrála výborné zápasy, a doufám, že se to potvrdí v Melbourne," přála si Kvitová v rozhovoru pro čtk.

V souboji s Li Na Kvitová stejně jako o kolo dříve dominovala první sadě. Češka diktovala tempo výměn, opět dobře podávala a za 26 minut vedla 6:1. O pauze si Číňanka zavolala trenéra a manžela na poradu a její hlas zněl bezmocně.

Kvitová působila sebejistě ještě čtyři hry a vedla nadějně 3:1. Jenomže Li Na začala hrát odvážněji, hlouběji do kurtu a Kvitová dělala chyby. V jedenácté hře ztratila Češka podruhé v setu podání a zápas musel rozhodnout třetí set.

"Ve druhém setu jsem asi ztuhla na nohách a nebylo to, jak jsem si představovala. Ale Li Na se výborně pohybuje a je těžké s ní hrát. Proti ní musíte vydržet perfektně celý zápas," komentovala Kvitová obrat. "Ona do toho šla a překulilo se to. Bylo to o pár míčích. Je těžké vydržet vysoký standard, co jsem hrála," doplnila.

Číňance poradil manžel

Rozhozená Kvitová přišla hned v úvodu třetí sady o podání a prohrávala 0:2. Li Na tlačila Češku dlouhými míči pod nohy a stále častěji trefovala vítězné míče. Kvitová měla v šesté hře dva brejkboly, ale neuspěla a frustrovaně pustila raketu. Rozjetá Číňanka nepustila Kvitovou k vítězným míčům a zápas jistě dokončila.

Vítězné gesto Li Na po zápase s Petrou Kvitovou.foto: Reuters/Daniel Munoz

"Byl to těžký zápas a pomohla mi porada s manželem po první sadě. Říkal, že pokud budu hrát pořád stejně, tak rychle prohraju," řekla Li Na.

Jednadvacetiletá Kvitová prohrála s Li Na i loni na Roland Garros. Na antuce v Paříži vedla nad Číňankou v třetí sadě 3:0, ale zápas rovněž ztratila. "Na to jsem si nevzpomněla, naštěstí," smála se Kvitová. "Po Paříži jsem byla víc smutná než teď. Necítím se frustrovaná ze zápasu, protože to byl dobrý souboj. Dám si masáž, zajdeme si v klidu na večeři a v pátek letím do Melbourne," řekla Kvitová.

Číňanka je obhájkyní loňského titulu, ve finále se střetne s vítězkou druhého semifinále, do něhož nastoupí Polka Radwaňská a Běloruska Azarenková.

Tenisový turnaj v Sydney:
Ženy (tvrdý povrch, dotace 637.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Li Na (4-Čína) - Kvitová (2-ČR) 1:6, 7:5, 6:2.

Reklama

Související témata: