Hlavní obsah

Nadala vystrašilo koleno, ale na Australian Open postoupil

MELBOURNE

V závěru loňského roku měl problémy s ramenem, nyní druhého tenistu světa Rafaela Nadala zlobí koleno. Španělský vítěz Australian Open z roku 2009, který byl v uplynulé sezoně největším rivalem srbského suveréna Novaka Djokoviče, málem v neděli odstoupil z úvodního grandslamu roku ještě před jeho začátkem. První zápas ale dnes hladce zvládl.

Foto: Darren Whiteside, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal na Australian Open

Článek

Nadala vystrašilo v neděli pravé koleno. A přitom bolest přišla zcela nevinně. "Seděl jsem na židli na pokoji v hotelu a najednou mi v něm prasklo," přiznal Nadal po výhře nad Alexem Kuznetsovem. "Bylo to zvláštní. Vstal jsem a cítil takový divný pocit. Snažil jsem se znovu najít stejnou polohu a podruhé mi s neuvěřitelnou bolestí zůstalo koleno úplně propnuté. Nemohl jsem tím ani hnout," líčil.

Vyděšeně proto spěchal na rentgen, který neodhalil žádné poškození. Na kurt v Melbourne Parku Nadal nastoupil s tejpem, ale navzdory obavám vyřídil Američana Kuznetsova 6:4, 6:1 a 6:1. "Včera jsem si vůbec nebyl jistý, jestli můžu hrát. Bál jsem se, ale po deseti gamech to ze mě spadlo a nakonec jsem odehrál fantastický zápas," dodal Nadal.

Ve druhém kole čeká šestinásobného vítěze antukového Roland Garros, který loni vyhrál vedle Paříže i turnaje v Barceloně a Monte Carlu a dovedl španělské tenisty k triumfu v Davis Cupu, Němec Tommy Haas.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články