Hlavní obsah

Djokovič si v prvním kole lehce zatrénoval a hlavně bavil diváky

MELBOURNE

V červeno-modro-bílých botách se srbskou vlajkou na patě a symboly tří loňských grandslamových vavřínů vyrazil Novak Djokovič za obhajobou titulu na Australian Open. První hráč světa si v prvním kole lehce zatrénoval a porazila Itala Paola Lorenziho po setech 6:2 a dvakrát 6:0

Foto: John Donegan, ČTK/AP

Novak Djokovič si s Italem Paolo Lorenzim jen lehce pohrál.

Článek

Djokovič sice jako Kvitová přišel v úvodu utkání o podání, ale pak Itala drtil. Vyhrál sedmnáct gamů po sobě a v horku strávil na dvorci jen hodinu a půl. "Předvedl jsem v skvělý výkon," mohl se pochválit Djokovič, vítěz turnaje i z roku 2008, který v nové sezóně hrál před cestou na Australian Open pouze exhibiční akce. "Chtěl jsem v prvním oficiálním utkání sezóně předvést dobrý výkon a jsem spokojen."

Vítězný lob mezi nohama a zády k síti

"Vedro bylo nepříjemné a chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl, ale jinak jsem rád, jak jsem se fyzicky s podmínkami vypořádal," řekl Djokovič. Právě horko Djokoviče srazilo ve čtvrtfinále při jeho první obhajobě titulu v roce 2009.

Čtyřiadvacetiletý Srb nemusel ukázat všechno ze svého umění. Naopak v uvolněném tempu bavil diváky, předvedl vítězný lob, který zahrál mezi nohama zády k síti a dostal lidi do varu. Zápas při mečbolu ukončil ukázkovým zkrácením za síť. "Když vedete, proč nezkusit něco zajímavého, co zrovna není typické."

Ocitne se v elitním klubu?

Djokovič se může v případě celkového triumfu ocitnout v klubu s Andrém Agassim, Rogerem Federerem a Matsem Wilanderem, kteří získali open éře v Melbourne tři a více titulů. Sebevědomí k tomu má dostatek. "Věřím si, že vyhraji každý zápas a především proti těm nejlepším. Jsem kompletní hráč a silná osobnost," řekl Djokovič.

Tisková konference se neobešla bez otázek na změnu kalendáře a bojkot turnaje kvůli financím, o kterém hráči jednali dva dny před jeho začátkem. "Je jasné, že si hodně hráčů stěžuje. Stačí se podívat na počet zranění z únavy a je jasné, že je změna nutná. Já ale preferuji jednání za zavřenými dveřmi," uvedl Djokovič.

Reklama

Související témata: