Hlavní obsah

Vaidišová po dvou letech opět trénuje! Manžel Radek Štěpánek ji podporuje

MELBOURNE

Dočká se český tenis velkého návratu bývalé hvězdy? Někdejší světová sedmička Nicole Vaidišová vzala po dvou letech raketu do ruky a opět trénuje. Na grandslamovém Australian Open v Melbourne to českým novinářům potvrdil její manžel Radek Štěpánek.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Česká tenistka Nicole Vaidišová po dvou letech vzala raketu do ruky.

Článek

"Je to pár týdnů, co hraje. Pro všechny je to velká zpráva, že chytla po dvou letech raketu, to chápu. Na to, aby se vrátila, ale potřebuje daleko víc času. Uvidí, jak se bude sama cítit. Co bude dál, nechám na ní a budu ji podporovat, ať už bude její konečné rozhodnutí jakékoliv," řekl Štěpánek pro iDnes.cz a Radiožurnál. "To je otázka spíš pro ni," reagoval na dotaz, zda se Vaidišová skutečně na okruh WTA vrátí.

Dvaadvacetiletá Vaidišová vyletěla na tenisové nebe jako kometa. Pod vedením nevlastního otce Aleše Kodata hrála semifinále French Open 2006 a Australian Open o rok později. V žebříčku se v sedmnácti letech vyšplhala do desítky a o rok později byla sedmá, ale po sérii neúspěchů kariéru v březnu 2010 bez vysvětlení ukončila.

Zprávu o tréninku Vaidišové napsala v prosinci na Twitteru Judy Murrayová, fedcupová kapitánka Velké Británie a matka Andyho Murrayho. "Znamená to návrat?" ptala se poté, co ji viděla hrát se Štěpánkem v Bollettieriho akademii.

Reklama