Hlavní obsah

Tenistka Benešová špatně spala, přesto Číňanku porazila

MELBOURNE

Špatný spánek nezabránil Ivetě Benešové v postupu do třetího kola Australian Open. Česká tenistka se v druhém kole v Melbourne postarala o překvapení a zdolala šestnáctou nasazenou Pcheng Šuaj z Číny.

Foto: Daniel Munoz , Reuters

Iveta Benešová překvapivě zdolala Peng Shuai a je ve třetím kole.

Článek

"Spala jsem opravdu špatně, jsem unavená, ale na kurtu jsem se cítila dobře," řekla levou rukou hrající Benešová po výhře 6:2 a 6:4, kterou potvrdila esem.

Benešové, přítelkyni rakouského tenisty Jürgena Melzera, s kterým loni vyhrála smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu, styl Pcheng Šuaj vyhovoval. "I když se ve druhém setu pokusila o změnu rytmu, už mne to nezaskočilo," řekla Češka.

Australian Open je z grandslamů asi nejoblíbenějším turnajem Benešové. "Daří se mi tady, což se teď potvrdilo," usmála se a vypočítala důvody, proč má turnaj v Melbourne ráda: "Všechno tady funguje, je tady krásný areál, uvolněná atmosféra, blízko bydlení a není tady takový blázinec jako třeba na US Open."

V cestě stojí kvalifikantka

Rodačce z Mostu nyní chybí jen jediná výhra k vyrovnání loňské účasti ve 4. kole, což je i její nejlepší grandslamový výsledek kariéry. K tomu potřebuje porazit Rusku Ninu Bratčikovovou, 136. hráčku žebříčku WTA, která postoupila z kvalifikace.

"Jsem trochu zaskočena tím, že ji vůbec neznám, dokonce ani nevím, jak vypadá, a to nemám ráda. Ale snad to vyjde, musím být ve střehu," řekla Benešová.

Osmadvacetiletá Benešová se dnes radovala z výhry dvakrát. Po vyhrané dvouhře zvládla s Barborou Záhlavovou-Strýcovou i vstup do čtyřhry. "Přestávku mezi dvouhrou a čtyřhrou jsem využila ke strečinku a taky jsem na chvíli usnula na sedačce. Ani jsem se pak nestačila rozcvičit," smála se Benešová.

Jedním z vrcholů sezony budou olympijské hry. Benešová nemá jisté, že si v Londýně zahraje dvouhru, jelikož je zatím pátou Češkou v žebříčku. "Pokud se kvalifikuji, bude to zajímavé, ale není to takový vrchol jako například pro atlety. To ovšem neznamená, že by mne účast nepotěšila," řekla Benešová, která v Aténách 2004 vypadla v prvním kole a v Pekingu o čtyři roky později ve druhém.

Reklama